Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2020. gada 19. decembris

Traxxas Trx 4 sport kit virsbūves krāsošana

 Šodien beidzot pieķēros arī pie sava Trx4 sport kit komplekta. Kamēr vēl šo to gaidu no Vācijas veikala, nolēmu nokrāsot virsbūvi. Līdz šim to neesmu darījis, bet ceru, ka izdosies. Nedaudz pastudēju youtube un ķēros pie darba.

Lai cik jocīgi nebūtu, bet jāsāk ar to, ka auto vajag kārtīgi nomazgāt - lai nav nekādu netīrumu, tauku, kas traucētu krāsai pieķerties.

Nomazgāju ar trauku mazgājamo līdzekli, noslaucīju, lai ir sausa un sāku domāt kā krāsot. Sākumā domāju, ka uztaisīšu vismaz divas līnijas gar sānu, bet eksperimentējot sapratu, ka trūkst pieredzes un sāku šaubīties vai rezultāts sanāks gana labs. Tāpēc paliku pie vienas līnijas.

Kad bilde galvā ir gatava, tad vajag aizlīmēt tās daļas, kuras neplāno nokrāsot ar pirmo toni - manā gadījumā zilo krāsu. Ar krāsotāju līmlenti es aizlīmēju logus, aizlīmēju balto līniju un to pusi, kuru plānoju krāsot melnu. Pēc vienas zilās krāsas kārtas auto izskatās šādi:

Ir ļoti gaišs, caurspīdīgs. Vietām krāsa liekas pat labi neuzklājās ar pirmo reizi, tāpēc beigās atkārtoju to 4 reizes un tad izskatījās šādi:

Tomēr man likās, ka šis zilais tonis nav tas, ko es vēlos, tāpēc nolēmu sekot vienā youtube kanālā redzētajam un krāsot melno krāsu virs zilās, lai iegūtu tumšāku toni. Uzklājot 3 kārtas ieguvu šādu rezultātu:

Pēc tam ir kārtas baltajai svītrai. Nezinu, vai krāsa man ir izvēlēta neveiksmīga, vai kāds cits iemesls, bet baltā krāsa man likās, ka vispār neķeras klāt. Ok, pēc 4 kārtām bišķi ietonējas, bet tāpat cauri ļoti viegli saskatīt dažādas ēnas un kustības. Neko darīt.

Pēc tam bija kārta uzlīmēt logu uzlīmes. Man kaut kā neveiksmīgi sanāca ar tiem logiem, sapratu, ka neesmu perfekti trāpijis iekšā krāsotāju lenti un tur nedaudz vietām ir baltas malas, vietām krāsa paplūdusi apakšā un nolēmu, ka logi būs nedaudz jānotonē. Tomēr, ar to tonēšanu ar melno krāsu nekas nesanāca, jo tā tik labi ķeras klāt, ka logi palika pilnīgi melni. Nu nekas, nav liela bēda. Tā kā salonu šajā leksana virsbūvē tāpat neplānoju likt, lai tad ir melni :) Tāds šobrīd ir gala rezultāts. Vēl kaut kad būs jāpieķeras pie visu virsbūves elementu pieskrūvēšanas un tad izskatam vajadzētu kļūt vēl labākam:


Ja kādam interesē, tas izmantoju šādas speciālās RC modeļu krāsas:

P.S. Tā jau liekas vienkārši, kas tad tur. Bet, kad vajag no iekšpuses to krāsotāju lenti pielīmēt un pēc tam lieko lenti ar skalpeli taisni izgriezt, tad saproti savu reālo mācēšanu jeb prasmju trūkumu :) Un, vajag baigo pacietību, kuras man tomēr pietrūkst :(







2 komentāri:

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...