Lapas

Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2020. gada 24. decembris

Padoms kā pārbaudīt diodes

 Ja kaut ko taisāt no diodēm, tad vienmēr ir ieteicams pārbaudīt vai diodes darbojas. Citādi var sanākt, ka visu salodējat, bet nekas nenotiek... un kā tagad sapratīsiet, kas ir pie vainas?

Tāpēc es vienmēr pirms lodēšanas pārbaudu visas diodes - vismaz kāda brāķa didoe nebūs pie vainas, ka mans projekts neizdodas :)

Gan jau ka ir citi veidi kā pārbaudīt diodes, bet es to daru izmantojo Arduino iesācēju komplektu: vajag arduino uno plati (var izmantot arī citas, bet man šī ir "pie rokas"), maketēšanas plati, divus vadus un pretestību + padot spriegumu uz arduino (no komplektā esošā barošanas avota vai no usb).


Paņem no arduino plates 3.3V spriegumu un nulli ( zemi jeb kā angliski raksta ground). Ķēdē vajag ielikt pretestību, citādi diodi var sabojāt. Piemēram, zinām, ka diode ir domāta ~2V spriegumam un maksimālo strāvu var vadīt 20mA. 


 

Barošanā ir 3.3V spriegums, tātad 3.3-2=1.3V spriegumam būs jākrīt uz pretestību. Tā kā strāva ir pieļaujama max 20mA, tad izrēķinām vajadzīgo pretestību: 1.3/0.02=65 Omi. Tātad, liekam lielāku pretestību, kā 65 Omi un diodei nekas nedraudēs. Varam likt 100 Omi, vai pat 500 Omi, minimāli mainīsies tikai diodes spilgtums, bet vismaz diodes mēs būsim pārbaudījuši.

Ceru, ka kādam DIY projektu iesācējam tas noderēs!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...