Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2020. gada 6. decembris

Mans pirmais - Element Enduro Sendero

 2019.g. beigās iegādājos savu pirmo kravleri. Element Enduro Sendero RTR versiju. Tiem, kas varbūt nezin, tad RTR ir ready-to-run jeb jau gatavs braukšanai. Ja ieslīgstam detaļās, tad tur ir gandrīz viss, lai izņemtu auto no kastes un uzreiz brauktu. Pietrūkst vienīgi Li-po akumulatora (un lādētāja) un AA tipa baterijas pultij. Ir pieejamas arī RTR versijas ar akumulatoru, bet es izvēlējos bez.


Šādam modelītim ir atļauts izmantot 2s un 3s Li-po akumulatorus. 2s ir akumulators ar divām cellēm un 7.6V spriegumu, 3S ir ar 3 cellēm un 11.6V spriegumu. Es iesaku izmantot Li-po 3S akumulatoru, jo tad būs iespēja ātrāk pabraukt :) Līdz šim lietoju šādu lādētāju (ISDT Q6 Pro) un akumulatorus:

Lādētājs obligāti ir jālieto ar balansa lādēšanas funkciju (kurš kontrolē katras celles spriegumu un neļauj to pārlādēt - uzspridzināt). Manā gadījumā ir ļoti kompakts lādētājs ar jaudīgu barošanas bloku. Ja vēlaties, var izmantot mazāku barošanas bloku. Vēl ļoti svarīga lieta Li-po baterijas, ja tiek bojātas vai pārlādētas, tad tās var izraisīt aizdegšanos, sprādzienu. Var atrast daudz video un bildes ar googles palīdzību. Lai šo risku minimizētu, esmu iegādājies šādus ugunsdrošus boksus (Bat-Safe), kuros ikdienā glabāju akumulatorus un izmantoju arī lādēšanā:

Par pašu auto, šo modeli iegādājos tādēļ, ka tas tikko bija parādījies tirdzniecībā, bija salīdzinoši labas atsauksmes un bija pieņemama cena. Braukšana ir interesanta, izbaudāma. Kā trūkumu varu minēt, ka ir diezgan tāds saraustīts - ja uzliek, uz pults, lai būtu lielāks maksimālais ātrums, tad pat nedaudz piespiežot "gāzi" auto diezgan strauji raujas uz priekšu. Tas ir kā trūkums kravlošanā, kad mēģini kādu šķērsli apbraukt. Vēl man nepatīk viņam skaņa - virsbūve kaut kā interesanti klab :) 

Šis RC hobijs ir interesants arī tādēļ, ka ir gandrīz bezgalīgas iespējas savu auto uzlabot. Ne tikai vizuāli, mainot virsbūves un uzliekot dažādus aksesuārus, bet arī elektroniku (ESC - vadības bloks, motors, pults) un piekares detaļas. Viss atkarīgs no īpašnieka velmēm un naudas maka biezuma :) Oriģinālās ražotāju daļas un aksesuāri brīžam ir ļoti dārgi. Bet, var atrast labas alternatīvas arī Aliexpress un citos interneta tirdzniecības gigantos. Jāzin tikai ko meklē, jālasa atsauksmes. Un protams, ir iespēja arī pašam radīt kaut ko pilnīgi jaunu no sev pieejamiem materiāliem. Feisbuka grupā varēsiet redzēt kā cilvēki paši drukā detaļas un virsbūves ar 3D printeriem, kā taisa daudz ko no metāla utt.

Es šobrīd savam auto esmu uzlabojis:

  1. ieliktas LED lampas priekšā un aizmugurē;
  2. nomainīti oriģinālie plastmasas riteņi pret metāla beadlock riteņiem;
  3. nomainīti drausmīgie plastmasas buferi pret metāla, kuri uzlabo uzbraukšanu un nobraukšanu pāri šķēršļiem;
  4. Pielikta vinča (par to varbūt būs pat atsevišķs stāsts).

Tāds mans auto izskatās šobrīd:


Saites:

Ražotāja lapa

Feisbuka domubiedru grupa Latvia R/C rock crawling and offroad





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...