Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2020. gada 6. decembris

Robotiņš jeb mini tanks uz Arduino bāzes

 Dēlam iegādājos šo arduino komplektiņu. Bija pašam viss jāsaliek un jāuzliek ražotāja programmatūra. Ja ir vēlēšanās, tad varat veidot arī savas programmas (kā jau jebkuram Arduino produktam).

Instrukcija no ražotāja ir diezgan viegli saprotama, grūtākais ir programmēšana, bet arī to var izdarīt cilvēks, kurš nav programmētājs :)

Tanciņam vajag divas 18650 litija jonu baterijas, kas jāpērk atsevišķi. Pamata spēlēšanās režīmi ir 4:

  1. Vadāms ar telefonu caur bluetooth;
  2. Vadāms ar pulti (šo neesmu pamēģinājis, jo ir jau telefona vadība);
  3. pats braukā un izvairās no šķēršliem (ļoti garlaicīgs pasākums, jo brauc mazus gabaliņus, tad groza "galvu", novērtē situāciju un tā ir diezgan liela pauze). Domāju, ka to varētu labot kaut ko pamainot programmatūrā, bet neesmu pieķēries pie tās "izpīpēšanas";
  4. Seko objektam vai gaismai;

Par spēlēšanos - tā kā bērns diezgan reti pie tā pieķeras, tad es varu izdarīt secinājumus, ka laikam īpaši interesants tas verķis nav :) Otreiz es tādu par šo naudu nepirktu. Vēl kā mīnusu varu minēt, ka viņam diezgan slīd tās ķēdes (tāda diezgan cieta plastmasa, nav gumija) un viņš man pat slieksnim netiek pāri. Tā kā tanks ir nosacīts :) Nu un man kā pieaugušajam no tā vispār prieka faktors bija tikai tik cik interesanti bija to saskrūvēt. Nu un pluss ir tāds, ka ir arduino komponentes, ko kādreiz var izmantot kādā citā projektā, ja šis tanciņš pilnīgi apniks.



Links uz tirgotāju, kur iegādājos: Keyestudio aliexpress


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...