Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 30. aprīlis

Tamiya-A34_Comet_part.2

 Sākām būvēt - pirmajos soļos jāuztaisa vanna, bet ņemot vērā Tamiya kvalitāti, tā nav problēma:



Tālāk vēl daži paneļi un jāliek riteņi:



Ķēdes arī labu montējas. Kādēļ citi ražotāji nespēj to panākt?


Plaukti virs ķēdēm un dažādi sīkumiņi, kas paņem diezgan daudz laika:



Beigās tornis:



Tāds izskatās pirms krāsošanas:




Nu un tad man sākās piedzīvojumi ar krāsošanu. Sākumā jānogruntē. Daļēji nogruntēju un beidzās grunts krāsa (balonā). Paņēmu citu un turpināju pūst. Pēc tam, kad nožuva, vienā sānā kaut kāda interesanta faktūra uzmetās... nezinu, vai gruntis savstarpēji noreaģēja vai vēl kaut kas. Nolēmu, ka nost nekasīšu, jo neizskatās baigi slikti un tankam jau nav jābūt perfektam krāsojumam un sāniem kā automašīnām.

Tad tālāk nolēmu, ka krāsošu ar aerogrāfu. Sajaucu krāsu, iepildu, bet aerogrāfs nestrādā. Gaiss nāk ārā, bet krāsa neiet. Kā beigās konstatēju, tad iepriekš izmantotā zilā emaljas krāsa ir aizkaltusi ciet. Toreiz kad beidzu ar to krāsu pūst, aerogrāfu izmazgāju, viss strādāja un domāju, ka ir ok. Jo pirms tam vienreiz jau pat biju visu izjaucis un konstatēju, ka tā kā es parasti mazgāju, tad viss ir tīrs. Bet, šoreiz šī krāsa kaut kur vairāk sagājusi iekšā un tur nav izmazgājusies. Nevarēju pat adatu izraut, tikai ar stangām. Cik nu varēju iztīrīju, bet kaut kā pilnīgi labi vairs nepūšas :( Tāpēc nolēmu, ka jānopērk jauns aerogrāfs ar divām adatām, jo vajag vienu smalkākiem darbiem. Redzēs, kad atnāks, tad uz kādu modeli patestēšu.

Nu un tad ar savu ne visai labi strādājošo aerogrāfu nopūtu tanku, bet krāsa kaut kā labi neklājās (vismaz salīdzinot ar to, kā man pirms tam krāsojās golfiņš ar emalju). 

Pēc krāsošanas jāuzlaiž slānis ar laku, lai uzlīmes ar šķidrumu nesabojā krāsojumu un atkal kaut kā laka labi nenāk ārā no balona. Laikam drīz būs beigas un tādiem rāvieniem pūšas un atkal nav perfekts skats. Tā nu pēc 3 tādām nelielām neveiksmēm tanks izskatās šads:







Nav slikti, bet nav arī perfekti. Pats komplekts ir ideāls, prieks tādu taisīt. Tādēļ, kam interesē angļu bruņu tehnika, šo var droši ņemt!








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...