Lapas

Meklēt šajā emuārā

trešdiena, 2023. gada 19. aprīlis

G.Kempbels-Pokers ar temīdu

 Grāmatiņa no bēniņu krājumiem. Gordona Kempbela romāns "Pokers ar Temīdu" (Gordon Campbell-Missing Witness).

Grāmata sarakstīta 2007.g. un latviski izdota 2009.g. Man parasti grāmatas par advokātiem nav topā. Pie tam, kad grāmatu paņēmu rokā, likās, vai tik vispār nebūs kaut kāds sieviešu romāns, jo vāks tā noformēts. Bet izlasīju un tīri labi patika. Grāmata ir par advokātiem. Iedomājieties situāciju, mājā ieiet māte ar meitu un tiek nošauts vīrs/tēvs. Abas iznāk ārā, māte nomet ieroci zemē un pēc brīža abas tiek apcietinātas.

Kas nogalināja vīrieti? Māte vai meita? Pie tam meitai ir psihiskas problēmas un viņa nonāk pilnīgi neadekvātā stāvoklī - nerunā ne ar vienu. Policija vaino māti, jo viņai rokā bija ierocis, bet advokātiem izdodas pierādīt, ka nevar notiesāt sievieti. 

Pēc tam, kad ir attaisnojošs spriedums, meita nāk pie saprašanas un policija viņu apsūdz slepkavībā, par pamatu ņemot iepriekšējo tiesas procesu, kur tika pierādīts, ka māte nav vainīga. Vectēvs atkal nolīgst abus advokātus un uzstāj uz to, ka tagad jāpierāda, ka meita ir nevainīga. Vai tas izdosies? Vai var būt, ka abas ir nevainīgas?

Tiešām, šo grāmatu var palasīt.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...