Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 22. aprīlis

Takom-StuH42/StuG_III-part.2

 Aiziet montāžas process:


Saliku piekari un vēlāk tikai pamanīju, ka viens pa vidu nedaudz par zemu pielīmējies :( Ar riteņiem darba ir daudz, bet viss saliekas labi.



Tālāk izpūtēji un restītes:


Ķēdes šoreiz diezgan labi salikās. Varbūt jau būšu piešāvies pie Takom ražotām ķēdēm :)


Šoreiz baigi liels čakars ar šiem metāla aizsargu vairogiem virs ķēdēm. Šajā procesā vienkārši uzliekas tādi izbīdīti stiprinājumi (puļķīši), kuri ir trausli un vienu man sanāca nejauši nolauzt. Tas te bildēs nav redzams, nolūza pie vairogu montāžas:


Tālāk darbs pie tā nosacīti saucamā torņa un stobra:


Nu un tāds sanāca (pirms krāsošanas):




Kopumā komplekts man nepatika. Kā jau teicu, baigi stulbs risinājums vairogu stiprinājumam. Pirmkārt Tu pieliec tos puļķīšus uz korpusa. Tad līmē kronšteinus (4gab), uz kuriem savukārt ir jāpielīmē horizontāls kronšteins ar pulķīšiem, kuri būs starp vairogiem. Un kā Jūs domājat, vai ir viegli 4 dažādos posmos saliekamas detaļas, salikt tik precīzi, ka vairogi derēs? Ļoti sarežģīti un man līdz galam nesanāca. Izlabot, jau arī pēc tam īsti neko nevar. Ja ļoti gribētu, varētu kaut kādas dzelzs drātītes locīt, lai saliktu vajadzīgos leņķos, bet negribas. 

Tāpat problēmas ar troses pielikšanu. Sākumā kaut kādā posmā uz korpusa jāpieliek troses gali ar riņķiem. Vēlāk caurumos ir jāieliek ļoti plāna savīta trosīte... nu nekādi nevar ielikt. Pat pusi no smalkajiem "matiņiem" nogriezu, bet tāpat atduras un uzreiz salokās.

Nu un vēl man kaut kā neizdevās perfekti salikt korpusu ar virsmu. Palika dažās nesmukas šķirbas. PAt nesaprotu, kāpēc tādas izveidojās, jo viss it kā jau ir gatavs no rūpnīcas, nav ne korpuss no daļām, ne augša... bet kopā perfekti nesaguļ :(

Tādēļ savā topā es šo modeli nelieku īpaši augstu. OK, ir vieglāk salikt par Dragon, bet tāpat daudzi kasjaki sanāk. Tādēļ šo pat nekrāsošu. Pēc dažām kaujām noteikti nonāks gruženē, jo vairogi ļoti trausli turas uz tiem tievajiem plastmasas puļķīšiem :)









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...