Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 2. aprīlis

CSM-Lanchester_Armoured car_part.1-unbox

 CSM saīsinājums ir Copper state Models kompānijai, kura pie tam ir no Latvijas! Tā ir dibināta 1996.gadā un kā var lasīt īsajā kompānijas vēstures aprakstā, tad vecāki pārdeva ģimenes biznesu. CSM dibinātājs agrāk (pirms 25gadiem) bija taisījis modelīšus un tagad izlēma to pamēģināt pārvērst par biznesu. Izlēma, ka tēma būs pirmaā pasaules kara modeļi. Tajā laikā šajā laukā augstu latiņu bija uzstādījušas kompānijas Eduard un Toko, bet CSM uzlika sev mērķi taisīt vēl labāk. 

Kā viņi raksta, tad sākumā bija grūti atrast sadarbības partnerus, kuri izstrādātu lietas, kuras paši nespēj uztaisīt, bet to visu izdevās atrisināt. Atrada, kas gan PE daļas ražo, gan kas taisa dekālus. Sāka reklamēties modelēšanas žurnālā Windsock un bizness pamazām aizgāja. CSM sākumā izvēlējās modeļus, kurus lielās kompānijas netaisīja.

Pēc tam, kad kompānija bija attīstīta, tās dibinātājs arī nolēma iet pensijā un uzņēmumu pārdeva - īsti nezinu, bet iespējams, ka tad tā nonāca Latvijā? Jo tas izskaidrotu gan to, kāpēc kompānijas nosaukums ir Copper state jeb otrs Arizonas štata nosaukums, gan to, ka kompānija LV ir reģistrēta 2015.gadā. Kas zin kaut ko vairāk, varbūt piekomentējiet.

Es izvēlējos uztaisīt Britu bruņu automobīli Lanchester. Modelis ir izdots 2017.gadā.

Par pašu Lanchester. Tas ir otrs visplašāk pirmajā pasaules karā izmantotais bruņu automobīlis (pirmais bija Rolls Roiss). To izstrādāja Karalisko jūras spēku gaisa dienests, lai varētu evakuēt notriektos pilotus un apkalpot gaisa bāzes. Prototipu izstrādāja 1914.g. beigās un 1915.gadā tas jau kalpoja frontē. Kopā tika uzražoti 36 auto, kurus nosūtīja uz Franciju. Vēlāk 12gab uz Beļģiju. Beigās  22 auto nosūtīja uz Krieviju.

Bruņu auto bija aprīkoti ar 60Zs dzinējiem, ar ko varēja sasniegt 80km/h. 4,87m garš, 1,82m plats un 2,13m augsts, svars 4,5 tonnas. Bruņots ar vienu ūdens dzeses 7,69mm ložmetēju. auto bruņas bija līdz 8mm. Tā kā auto bija ar vienas ass piedziņu, tad bezceļos tas neko nespēja parādīt. Kad fronte nostabilizējās, tad no šiem auto atteicās. Pēdējie kaujās piedalījās PSRS teritorijā.





Noformējums ļoti glīts. Instrukcija:










Dekāli:

Detaļas:




Ļoti smalki nostrādāts. Bail ķerties klāt ar saviem pirkstiem, ka nesabojāju :) šo es vēl nezinu, kad taisīšu, sākumā ar dažiem citiem modeļiem jātiek līdz finišam





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...