Lapas

Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2023. gada 10. aprīlis

Revell-VW_Golf_GTI_part.2

 Visu pagājušo nedēļu + visas brīvdienas pavadīju pie šī modeļa. Nu ne jau visu laiku, bet teiksim tā, no rīta piecelies, kaut ko nokrāso un ej pa darīšanām. Atnāc, atkal kaut ko piekrāso, kaut ko salīmē un atkal kādas h ir brīvs no modelēšanas :) Bet visumā daudz laika paņem šie civilie auto. Bildes es daudz netaisīju, bet dažas varu parādīt. Sākam ar dzinēju:




Šādi te visu laiku kaut kas žuva :) un tālāk bildēs jau gatava motortelpa:



Tad bija problēmas ar krāsošanu. Kolēģis, kurš arī nesen vienu civilo autiņu uztaisīja, teica, ka mierīgi var ar otiņu nokrāsot. Es nolēmu pamēģināt, kā tad būs. Pie tam, biju nopircis Tamiya emaļas krāsu, kas it kā labāk klājas par akrila krāsām. Tomēr pēc nožūšanas rezultāts mani galīgi neapmierināja. Ļoti daudz dažādās līnijas izveidojās, krāsa vietām plānāka, vietām biezāka un nesmukas pārejas veidojas. Nolēmu, ka tā neder un slīpēju trākākās vietas nost. Pēc tam mēģināju ar aerogrāfu divus slāņus uzpūst un rezultāts palika labāks, kaut gan arī ne ideāls - pirmie kucēni jāslīcina :)

Te jau viss salons ir salikts un virsbūve savienota ar piekari:




Te es mēģināju ar Depo pirktu krāsotāja lenti noklāt logus un pa posmiem uzkrāsot melnas malas, kam būtu jāatdarina logu gumijas. Diemžēl, krāsa sūcas zem skoča un izskatās drausmīgi:

Atkal visu mazgāju nost un sabojāju logus, nav vairs tik dzidri. Nolēmu, ka šoreiz iztiks bez šīm melnām gumijām, bet uz priekšu ar citiem modeļiem būs jādomā kā to risināt. Jāpērk kāds speciāls skočs? Te jau auto gandrīz gatavs:

Nu un šāds ir pirms lakošanas:








Kopumā modelis interesants. Nepatika, ka virsbūves formas dēļ, nevar salikt visu virsbūvi un nokrāsot. Bet, tikai tad, kad auto ir salikts kopā ar šasiju, tad aizmugurē un priekšā vēl ir jāliek virsbūves detaļas un tās tomēr paliek ar nelielām šķirbām. Vēl nepatika, ka detaļas ļoti slikti turas - tādas lietas ,kā rokturi, spoguļi, krīt nost. Vēl trūkums ir spoguļi, tiem iekšā ir paredzēts ielīmēt dekālu (izlīmi), kam it kā jāatdarina spogulis, bet tas ir nereāli. Uzlīme vai nu krīt iekšā spoguļa formā un visa saņurkājas, vai paliek uz spoguļa malām un pēc brīža tad nokrīt nost (jo kontakta vieta ļoti maza). Te būtu jādomā cits risinājums.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...