Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 16. aprīlis

Takom-StuH42/StuG_III-part.1-unbox

 Man jau iepriekš bija viens Dragon ražotais STUG III, šoreiz uztaisīšu Takom ražoto modeli. Stugi nekad nevar būt par daudz :) Jo kaujas laukā to bija daudz un man viņš šķiet interesants - tāds neliela auguma tanciņš. PSRS jau arī šos nospieda un ražoja savus SU vēlākos gados.

Takom piedāvā taisīt vai nu StuH 42 vai StuG III versiju. Atšķirības starp šiem modeļiem nav lielas - abi ir balstīti uz Panzer III tanku. StuG III pamata ierocis bija 75mm, bet StuH bija 105mm lielgabals. Dati par to, cik daudz kādi tika uzražoti, dažādās lapās atšķiras. Citur raksta, ka STUGi bija 7720, citur piemēram 10086gab. StuHi gan norādīti no 1212 līdz 1300gab. Es neesmu vēsturnieks, tāpēc man tas nav būtiski :)

StuH42 bija 6,14m garš, 2,95 plats un 2,16 augsts. Svars 24,5tonnas. Dzinējs 300ZS, kas ļāva sasniegt 40km/h ātrumu un ar 300L bāku varēja nobraukt ap 150km. apkalpe 4 cilvēki un bruņojumā 105mm liegabals ar 32 lādiņiem +  7,92mm ložmetējs ar 600 patronām. Vēl bija versijas ar ugunsmetēju liegabala vietā, bet par to nebūs šis stāsts.

Takom modelis ir izdots 2022.g., papildinot ar jaunām detaļām 2021.g. izdotos modeļus. Šis ir no sērijas Blitz, kas it kā ir domāta, kā vienkāršākā un ātrāka montēšanā. Skatoties pēc detaļu skaita un cik tās smalkas, nevarētu teikt, ka šis ir baigi vienkāršais komplekts. Bet precīzāk pateikšu pēc tam, kad būšu uztaisījis.




Instrukcija Takom standarta grāmatiņa:












Dekāli, trose, metāla detaļas (redzot cik te ir daudz travļonkas, vai tiešām šķiet, ka lēts un vienkārš komplekts?):

Ķēdes no plastmasas, daži jau lielāki gatavi posmi, pārējais no maziem jālīme. Ehh, man kaut kā ar Takom ķēdēm parasti grūti klājas:

Korpusa vanna:


Virspuses lielās detaļas:



Pārējās plastmasas detaļas:





Nu un kā Jums šķiet, vai tiešām izskatās, ka maz detaļu un būs ļoti viegla pastaiga ar līmes pudelīti? :) 

Es vēl nezinu, bet visdrīzāk jau taisīšu to StuH42 versiju ar 105mm lielgabalu. Protams, kad nonākšu līdz posmam, kur atšķiras detaļas, tad sīkāk papētīšu un pieņemšu gala lēmumu. Tas jau tikai beigu posmā būs, sākums abām versijām ir identisks.








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...