Lapas

Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2023. gada 7. septembris

Takom-Gepard_A1/A2-part.1-unbox

 Sakarā ar Krievijas - Ukrainas karu un šīs pretgaisa aizsardzības sistēmas piegādēm Ukrainai, Takom ir izdevis apdeitotu Gepard Ukraine versiju. Pirmo reizi Takom to izdeva 2016.gadā un 2022.gadā pievienoja tikai divas jaunas uzlīmes + jauns kastes izskats un izdeva atkārtoti.

Par pašu Gepard. Uz Leopard 1 bāzes Vācija izstrādāja pretgaisa aizsardzības sistēmu Gepard. Pirmos protoripus uzražoja 1968.gadā un 1973.gadā pirmie Gepardi jau tika uzņemti Vācu armijas bruņojumā. Dažādos avotos informācija par skaitu atšķiras - vienā rakstīts, ka uzražoti 420gab, citur, ka 527gab. Salīdzinoši ar citiem tankiem, it sevišķi tiem, ko ražoja kara un pēckara gados, skaitlis nav liels. Bet, kā jau zinām, Vācija pēc otrā pasaules kara vairs negatavojās karot. 

Tanka izmēri: garums ar stobriem 7,68m, platums 3,71m, augstums ar nolaistu radaru 3,29m. Masa 47,3tonnas. Dzinējs ir 830ZS, kas ļauj sasniegt līdz pat 65km/h un ar vienu uzpildi var nobraukt līdz 600km. Bruņojumā ir divi 35m lielgabali, kas katrs spēj izšaut līdz pat 550 lādiņiem minūtē (tātad kopā līdz pat 1100 lādiņiem minūtes laikā). Radars spēj fiksēt lidojošu objektus līdz pat 15km tālu un mērķim var trāpīt līdz 5,5km attālumā. Šie ir ļoti efektīvi un lēti pretgaisa aizsardzības līdzekļi pret dažādiem droniem un raķetēm, jo katra lādiņa izmaksas, salīdzinot ar Patriot vai Nassams raķetēm ir smieklīgi mazas.

Standartā viņam ielādēti ir 640 pretgaisa aizsardzības lādiņi + līdzi nāk arī 20gab prettanku lādiņi un aizsardzībai 8gab dūmu raķetes.


Instrukcija jau visiem zināmā Takoma stila grāmatiņa:





















Nu un šeit ir viena maza lapiņa ar izmaiņām par godu Ukrainai:

Te redzams, kādas ir standarta uzlīmes un kādas ir Ukrainas uzlīmes:

Trose, metāla detaļas un dažas gumijas detaļas:

Ķēdes būs no šādām sīkām detaļām jāsaliek:



Vanna kā redzams apliecina, ka modelis ir no 2016.g.:





Pārējās plastmasas detaļas:





Caurspīdīgās detaļas:

Nu ko, būs jāķeras klāt. Detaļu ir daudz, īpaši izskatās, ka būs jāpiestrādā pie ķēdēm. Tā kā Ukrainas versijā ir tik maz uzlīmes, tad visdrīzāk uztaisīšu kādu citu no Vācijas versijām, jo bērnam patīk uzlīmes :)










Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...