Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 23. septembris

J.Tregubova-Kremļa digera pastāsti

 Šoreiz veca grāmata no mājas bēniņiem, kur žurnāliste stāsta kā viņai ir klājies strādājot Kremlī pie Jeļcina un pēc tam pie Putina. Jeļena Tregubova-Kremļa digera pastāsti:

Grāmata sarakstīta 2003.gadā un latviski izdota 2004.gadā. Tā ir par periodu no 1998.gada līdz 2003.gadam, kad Jeļcinu nomainīja Putins. Grāmatā aprakstīts kā bija strādāt Jeļcina periodā, kādus viņš podus gāza, kādi tad riņķī bija oligarhi. Un pēc tam, kā Kremlī tiek ievests Putins, kurš pēkšņi pavēršas pret tiem cilvēkiem, kas viņu tur iebīdīja. Kurš iesloga oligarhus un atņem viņiem biznesus. Kurš pilnībā jau 2002/03. gadā nonāvē žurnālistiku, aizliedz vārda brīvību. Kā viņš ņirgājas, pazemo žurnālistus un atstāj sev riņķi tikai uzticīgākos, kas neko sliktu par viņu rakstīt neatļaujas. 

Nedaudz nocitēšu no grāmatas: "Reiz, runājot par barbarisko stilu, kādā pēdējo desmit gadu laikā mūsu valstī tiek uzkrāts kapitāls, mēs nonācām pie vienota secinājuma: progress, pat politiskais progress, vienmēr tomēr virzās uz atsevināšanos no ražošanas līdzekļiem. Pat tad, ja šis ražošanas līdzeklis būtu Kalašņikova automāts. Tādā nozīmē, ka sekojot ciniskajai valsts attīstības loģikai, sākotnējais algotais slepkava bija mazāk civilizēts nekā tas, kurš jau vairs nenogalina pats, bet tikai pasūta slepkavību. Apmēram tāpat kā tas, kurš kādreiz ēda ar rokām, atradās uz zemākas civilizācijas pakāpes nekā tas, kurš spēja norobežoties no gaļas gabala ar dakšiņas un naža palīdzību.

Bet tad, kad valsts oligarhi sarunāja nemēģināt cits citu nogalināt, var uzskatīt, ka tie vispār jau sākuši ēst pie galda un izmantot tīras salvetītes.

Tas taču ir primitīvi! Tas piemērots truliķiem un sliņķiem: ņemt un ar varu piespiest kādu kaut ko darīt! Jebkuram kvalitatīvam procesam jau pēc definīcijas ir jābūt sarežģītam. Ilgas, mokošas vienošanās process ir daudz sarežģītāks, bet arī daudz skaistāks par diktatūru!

Grūti bija arī nepiekrist Slavas teorijai, kāpēc Krievija tomēr ir slimīgi tendēta uz diktatūru. Tas ir intelektuāla slinkuma un truluma tiešu seku rezultāts - Krievija nav spējīga saskatīt grūtu un sarežģītu risinājumu skaistumu...".

Izlasot šo redzams, kādēļ Krievija ir tur kur tā ir šobrīd. Izmantojot pilsoņu stulbumu, pret citiem arī bailes no varas, ir izveidota pilnīga diktatūra. Un viens mazs bariņš ar kņazu prieksgalā izdomā, ka derētu pakarot un lielākā daļa tautas vienkārši tupi iet un mirst. Un visiem ir atrunas, mēs jau mazi un melni, mēs politikā nejaucamies, neko nesaprotam... viņi tur augšā labāk zin, ko Krievijai vajag un kāpēc ir jākaro...


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...