Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 17. septembris

HobbyBoss-AAVP-7A1-part.1_unbox

 Šoreiz plānoju pamēģināt uztaisīt modeli no HobbyBoss kompānijas - amfībija AAVP-7A1.

Par pašu kompāniju ļoti maz info var atrast, To nodibināja Yatai Electronic Appliances Co 2005.gadā. Nu un var teikt, vairāk info nav. Citi saka, ka HobbyBoss esot gandrīz tas pats kas Trumpeter un I love Kit. Nezinu, neko neatradu, bet iespējams, ka viņiem ir kāda sadarbība, jo visi aptuveni vienā vietā bāzējas.

Par modeli. Konkrētā amfībija tika izgudrota 1979.gadā un pirmo modeli uzražoja 1982.gadā ASV armijas vajadzībām. To lieto līdz pat mūsdienām, regulāri uzlabojot. Piemēram 1997.gadā tika uzlabota piekare, dzinēji no līdzīgiem komponentiem, ka Bradley bruņmašīnām. Kaut gan pēc Persijas līča kara šo amfībiju sāka kritizēt, ka tā pārāk maz pasargā kareivjus, tomēr tikai 2018.gadā ASV pamazām sāk pāriet uz cita tipa amfībijām (BAE Systems un Iveco kopdarbs- Amphibious Combat Vehicle). 

Garums ir 7,94m, platums 3,27m, augstums 3,26m, svars 29,1tonna. ekipāža ir 3 karevji + 21 kareivjus var uzņemt un pārvadāt. Bruņojumā ir 40mm automātisks granātmetējs un 12,7mm ložmetējs. Dzinēji ir divu veidu 400 vai 525ZS, kas ļauj sasniegt 72km/h pa ceļu, 24-32km/h bezceļa apstākļos un 13,2km/h pa ūdeni. 

Visvairāk šo amfībiju ir ASV 1311gab. No ES valstīm, tad tās bruņojumā ir Spānijai, Grieķijai un Itālijai. Vēl pasaulē tās ir izplatītas Argentīnā, Brazīlijā un pārējās ir Āzijas valstis, tādas kā Japāna, Indonēzija, Filipīnas, Koreja, Taizeme un Taivāna.

Interesants fakts, ka šīs amfībijas ir bijušas arī NATO mācībās Latvijā.

Konkrētais modelītis ir izlaists 2009.gadā. It kā nav ļoti sen, bet izpildījums, noformējums izskatās šausmīgi sens un nekvalitatīvs.




Instrukcija ir divi drausmīgi palagi. Pie tam, ja skatīsieties bildes tā kā esmu bildējis un ielics, tad ievērosiet, ka numerācija ir nepareiza. Tas ir tādēļ, ka viena palaga viena puse beidzas un sanāk, ka tad Tev ir jāķeras pie otra palaga, kurš jāapstrādā no abām pusēm un pēc tam jāatgriežas atkal pie pirmā palaga otras puses. Kur ir loģika?









Tad par laimi ir viena krāsaina lapa ar krāsojumiem:


Dekāli un metāla detaļas:

Ķēdēm kaut kāds man neizprotams risinājums. Kādēļ tās ir no divām detaļām, ja salīmējot tās kopā, nekas nemainās - nefiksējas? Kādēļ nevarēja no vienas uztaisīt? Tikai tādēļ, lai būtu vairāk detaļu komplektā?


Vanna un amfībijas virspuse:



Pārējās plastmasas detaļas:







Caurspīdīgās detaļas:

Detaļas nav īpaši kvalitatīvas un labi nostrādātas. Tāpat es izmēģināju salikt kopā vannu ar virspusi un pat bez visām interjera detaļām, tā slikti sader kopā :( Ja vēl ieliks interjeru, tad varbūt vēl kaut kas kaut kur atdursies un vēl vairāk vāks izliksies un nepasēs kopā. Man šobrīd liekas, ka, ja šo modeli salikšu, tad krāsot noteikti, ka nekrāsošu, jo šaubos, ka kaut kas labs tur no tā sanāks. Un vismaz šobrīd izskatās, ka HobbyBoss modeļus es vairāk negribēšu pirkt :)









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...