Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 16. septembris

F.Ņeznanskis-Nelaimes nojausma

 Šī laikam būs pēdējā no Fridriha Ņeznanska grāmatām, kas man ir pieejama - romāns "Nelaimes nojausma":

Grāmata sarakstīta 2002.gadā un latviski izdota 2003.gadā. Šoreiz Tureckis izmeklē lidmašīnu katastrofu jeb kā beigās atklājas spridzināšanu un tā pie tam nav vienīgā. Musulmaņu ekstrēmisti uzspridina lidmašīnas, tādējādi atriebjoties par savām bojāgājušām ģimenēm. No vienas puses, tad viss ir drausmīgi, cieš daudz nevainīgu cilvēku. Bet, paskatoties terorista acīm, viņš jau arī it kā tikai atriebjas par to, ka krievi uzlidojuma laikā ir iznīcinājuši viņa ģimeni. Bet, ja tagad šī terorista uzspridinātās lidmašīnas bojāgājušo radinieki ies atriebties musulmaņiem? Kur pasaule nonāks, ja visu laiku viens otram par kaut ko atriebsies?

Tās tikai manas pārdomas, bet grāmata interesanta, diegan nežēlīgas ainas aprakstītas. Pieminēšu vēl vienu lietu no grāmatas, kad viens salīdzinoši labestīgs, varbūt pat gļēvs vīrietis pārvēršas par nezvēru un sāk sievieti spīdzināt. Kā saka, kas tik mūsos nesnauž.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...