Lapas

Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2023. gada 1. septembris

F.Ņeznanskis-Netīrās spēles

 Turpinu ar Turecka sēriju jeb precīzāk Fridriha Ņeznanska romāns - Netīrās spēles.

Šajā romānā protams lielu daļu aizņem apraksti par Turecka darbībām, bet vēl ļoti daudz ir no cita skatu punkta, tas ir viens advokāts tiek uzaicināts neoficāli izmeklēt meitenes nolaupīšanu. Tai pat laikā viņš atrod jau gandrīz nosalušu jaunu sievieti, kura tikko ir veikusi trīskāršu slepkavību. Sākumā viņš šīs lietas nesasaista kopā, bet lūdz palīdzību izmeklēšanā Tureckim. Nu un kā galvenie vainīgie šeit ir parādīti Ukraiņu nacionālisti (kā gan bez Ukrainas), kuri sadarbojas ar krievu "biznesmeņiem" jeb bandītiem un politiķiem un organizē Ukrainas meiteņu ievešānu seksa verdzībā. 

Kā Jūs rīkotos, ja izglābtā mitene Jums atzītos, ka ir pašaizsardzības nolūkos nogalinājusi trīs cilvēkus? Noticētu? Nodotu policijai? Tas ir grūts jautājums.

Kas man vienīgi grāmatā nepatika, bija pārāk garie varoņu dzīves stāstu apraksti no PSRS laikiem. Nu nedaudz par garu. Kaut gan protams interesanti palasīt, ka PSRS laikos ciemos taisās atbraukt radinieks no Kanādas. Partija nevar pieļaut, ka viņš redz, cik te viss ir slikti, tādēļ izskaitļo iespējamos cilvēkus, kurus šis viesis apciemos un tur saved tehniku (TV, ledusskapji utt), sakārto, ka izskatās, ka dzīvo pārticībā. Un, kad reāli uzzin, pie kura cilvēka ieradīsies, tur uzreiz it kā ierodas ciemos vēl kādi radinieki, kuri regulāri piegādā pārtiku (saved delikateses ar lielām somām). Nu riktīga pokazuha. Un kā mēs saprotam, tad arī šobrīd visa Krievijas armija un valsts režīms ir viena liela pokazuha. Uz āru pasniedz, kādi mēs vareni, cik labi dzīvojam, bet patiesībā nekā nav un daudzi cilvēki tirgo pēdējo nost, lai būtu ko pāēst. Skumji.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...