Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 23. septembris

Academy-M113A3-part.1-unbox

 Nākamo plānoju šo bruņu transportieri. Academy ražotais M113A3 modelis no Irākas 2003.gada. Līdzīgi (neapgalvoju, ka tieši tādi) ir nodoti arī Ukainas armijas rīcībā.

Šo bruņu transportieri ASV pieņēma bruņojumā 1960.gadā un ik pa laikam veicot uzlabojumus, tas joprojām tiek ekspluatēts visā pasaulē. Kopā ir uzražoti aptuveni 80 000 dažādas M113 versijas. Pamazām to aizstāj ar Bradley bruņu mašīnām, kuras ir piemērotas arī tanku iznīcināšanai, bet tik un tā liels daudzums šo bruņu mašīnu ir tā teikt uz strīpas :)

M113A3 modeli uzražoja 1987.gadā un tas ir 5,29m garš, 2,68m plats un 2,52m augsts. Svars 12,3tonnas un uz priekšu to dzen 275ZS dīzelis, kas ļauj sasniegt līdz 72km/h pa ceļu. Ar vienu bāku var nobraukt 480km. Bruņojumā ir 12,7mm ložmetējs. Apkalpe sastāv no 2 cilvēkiem un var aizvest vēl 11 kareivjus.

Šī bruņu mašīna ir izmantota ļoti daudzos konfliktos: Vjetnamā, Kambodža, 6 dienu karā Izraēlā, Indijas-Pakistānas karā, Filipīnās, Turku iebrukumā Kiprā, Lībijā, Panamā, Irānas-Irākas karā, Persijas līča karā, Kosovā, Afganiztānā, Irākā, Sīrijā, Jemenā utt. Un tagad tos izmanto arī Krievu-Ukraiņu karā. Ukrainai ir iedoti aptuveni 700gab, no kuriem pēc šī brīža informācijas esot iznīcināti aptuveni 68gab. Tas jau ir normāli, jo tā ikdienā ir uz feontes līnijas, lai transportētu kājniekus uz pirmajām līnijām, palīdzētu uzbrukumos, transportētu atpakaļ ievainotos. Galvenais, lai pč iespējas mazāk kareivju cieš.

No mums tuvākajām valstīm šada tehnika ir Lietuvai un Polijai.

Academy šo konkrēto modeli izdeva jau 1990.gadā un šis, ko es taisīšu ir ar dažām jaunām detaļām uzlabots un izdots 2011.gadā (par godu Academy 50gadu jubilejai).




Instrukcija veclaicīgā palaga tipa un pie tam melnbalta:





Dekāli, caurspīdīgās detaļa:


Ķēdes ir divu veidu - var likt vai nu vinila vai līmēt plastmasas. Tā kā tās nav darbojošas, tad laikam likšu vinila.


Šādi ielikņi ir paredzēti riteņos:

Nu un pārējās detaļas:








Detaļas nav ļoti kvalitatīvas, izskatās tiešām no 90tajiem. Nekāda smuka tekstūra nav uz korpusa. Laikam, ka ne jau par velti izdevās kompelktu nopirkt ar labu atlaidi :) Tad jau redzēs, kas tur sanāks.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...