Lapas

Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2023. gada 7. septembris

M.Konelijs-Farmaceits

 Maikla Konelija romāni par detektīvu Bosu (citur raksta un izrunā arī kā Boshu) man patīk. Tan neliels ieskats par romānu "Farmaceits", kurš ir 2017.gadā un latviski izdots 2018.gadā.

Šoreiz stāsts ir par laiku, kad detektīvs Boss ir jau pensijā un brīvprātīgi palīdz šerifam - izmeklējot vecas neatklātas lietas un konsultējot šerifa detektīvus. Paralēli notiek divas svarīgas lietas. Pirmā ir, ka vienā senā lietā, kuru izmeklēja šis detektīvs, uzrodas jurists, kurš sniedz iekšā jaunus pierādījumus, ka lietā notiesātais slepkava ir nevainīgs un nepamatoti sēž 30 gadus cietumā. Tas draud ar to, ka var sanākt maksāt cietušajam miljoniem vērtas kompensācijas un arī citās lietās var nākties veikt papildus izmeklēšanas, ja atklāsies, ka Boss ir kaut ko krāpies. Otra lieta ir, ka notiek dubultslepkavība un Boss iesaistās kā aģents šīs slepkavības izmeklēšanā - iefiltrējas narkomānu - recepšu krāpnieku biznesā. Detaļas neatklāšu, bet protams, ka Boss ir superīgs - viņš gan slepkavību atklāj, gan ar sava pusbrāļa jurista palīdzību pierāda, ka jaunie pierādījumi ir milzīga krāpšana, lai noziedzinieks iznāktu ārā no cietuma un iegūtu miljonu vērtu kompensāciju.

Spraigs sižets, Konelijs labi prot detektīvus rakstīt!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...