Lapas

Meklēt šajā emuārā

trešdiena, 2022. gada 28. decembris

virtene 20m-200LED

 Nopirku aļikā virteni priekš eglītes aliexpress.com

It kā jau šogad nevajadzēja jaunu virteni, bet tā kā ieraudzīju interesantu piedāvājumu 20m ar 200LED lampiņām virtenei, kuru var vadīt gan ar klāt esošo kontrolieri, gan ar telefonu, tad nolēmu nopirkt.

Saņēmu, pirmajā mirklī visa virtene dega, bet tikko nolēmu nospiest nākamo režīmu uz kontroliera, tad vairs dega tikai aptuveni trešdaļa no virtenes. Visādi izmēģinājos, ar dažādiem lādētājiem, bet nekas nemainījās. Mēģināju pieslēgt caur telefonu, bet tas arī ineizdevās. Var teikt, brāķis, kurš atklājās dažas minūtes pēc pieslēgšanas:


Nu tā kā tā ir adrešu lente, tad man radās ideja to pašam pārtaisīt uz arduino bāzes (kā jau iepriekš biju taisījis). Tā kā negribējās uzsākt pamatīgu strīdu ar tirgotāju, prasot atpakaļ visu naudu +, tad noteikti prasītu man sūtīt preci atpakaļ (kas maksātu varbūt pat dārgāk par pašu preci), tad nolēmu paprasīt atpakaļ ap 70% naudas, ko arī dabūju. Un šodien nolēmu lenti pārtaisīt. Par pamatu izmantoju gyver instrukciju, par kuru, jau esmu rakstījis agrāk. alexgyver.ru/christmaslights/

Ielādēju programmu, visu salodēju un slēdzu iekšā - diemžēl nekas nenotiek... Spaidu pogas, tik un tā nekas. Kaut kā paņemu virteni rokās un jūtu, ka visa ir karsta - rauju ārā, jo saprotu, ka kaut kas nav pareizi ar vadojumu. Savienoju savādāk un vismaz 2 LED lampas iedegas :) Sanāk, ka ķīnieši pat uz kontroliera ir norādījuši nepareizu polaritāti vadojumam :( Nezinu, netīšām vai tīšām, bet tā tas ir. 

Tas, ka deg divas lampas, man arī īsti neder. Domāju, varbūt arduino nedod pareizus signālus, kaut kas nerukā. Ielādēju citā arduino nano, atkal pārlodēju visu un tāpat deg divas LED. Domāju, labi, likšu atpakaļ pie oriģinālā kontroliera, tad vismaz dega 1/3. Pārvienoju, bet tik un tā deg divas LED. Saprotu, ka kaut kas ir nodedzis. Izgriežu sākumā līdz degošajām LED kādu pusmetru ārā, pārvienoju pie sava arduino kontroliera un tagad deg aptuveni 1/3. Saprotu, ka tad jau laikam vadojums ir nodedzis arī kaut kur aiz tām LED, kuras deg. Izgriežu dažas ārā, savienoju un nu deg visa virtene.

Tā nu aptuveni izskatās:







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...