Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2022. gada 24. decembris

Tamiya-Matilda_Mk.III/IV-part.1-unbox

 Nākamais projekts būs Tamiya ražotais Matilda Mk.III/IV (Red army). Modelis izdots 2009.g. un 2017.g. apdeitots ar jaunām detaļām + PSRS armijas uzlīmes (nezinu, vai tās likšu virsū, jo joprojām viss kas saistās ar blakus kaimiņu ir diezgan toksiski uztverams).

Par pašu tanku. 1936.g. britiem bija izstrādāts tanks Matilda Mk.II, kuru sāka ražot 1938.g. un ražoja līdz 1943.g. Tai pat laikā jau nāca Mk.III versijas, kuras bija aprīkotas ar diviem 95ZS dzinējiem. Un vēl bija Mk.IV un pat Mk.V versijas, kuras visas bija vizuāli identiskas Mk.II Matildei, bet atšķīrās dzinēji un transmisijas.

Saistībā ar Lendlīzi, jau 1941.g. pirmie tanki nonāca arī PSRS armijas rīcībā un tika izmantoti karā pret vāciešiem. Tanki bija 5,613m gari, 2,59m plati un 2,515m augsti. Svars gandrīz 27 tonnas un komanda sastāvēja no 4 cilvēku ekipāžas. Ar standarta 182L bākām varēja nobraukt ap 80km, bet, ja bija papildus ārējās bākas 163L, tad varēja nobraukt 157km. Ātrums pa ceļu 24km, bezceļa apstākļos 14km. Bruņojumā pamatā tika izmantots 40mm lielgabals un 7,92mm ložmetējs.




Instrukcija ir melnbalta - palaga veida - neērta.







šoreiz diemžēl nav nevienas krāsainas bildes. Uzlīmes priekš RED ARMY:

Pārējās plastmasas detaļas:








Kā redzams, detaļu nav ļoti daudz. Izskatās kvalitatīvas, ar interesantu struktūru uz korpusa un torņa. Vienīgi šeit būs liels darbs pie ķēdēm, jo jātaisa no atsevišķām detaļām katrs posms. Tad jau redzēsim, kā ies :)





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...