Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2022. gada 2. aprīlis

Dragon-Panther G Steel Wheel+Pantherturm_part.2

 Aptuveni nedēļas laikā tanks tika pabeigts. Protams, Dragon instrukcija ir baigais izaicinājums, jo tur nav skaisti pa punktiem viss uztaisīts. Par to, kādas bija problēmas pateikšu beigās, bet tagad dažas bildes no procesa. Sāku ar riteņiem:

Nezinu, kā šos riteņus, kas atrodas ķēdes galā, bet nekādu piedziņu neveic, sauc (krieviski esmu dzirdējis, ka saka ļeņivci) - tie bija interesantas formas no vairākām detaļām:

Dekoratīvās ķēdes, kuras uzliksies uz tanka borta bijā jālīmē no šādiem sīkumiņiem:

Piekare darbojas un princips ir, ka cauri korpusam iet garas asis, kuras arī izturas kā elastīgi amortiņi:


Montējam riteņus:


Nākamā bildē izplūde un domkrats, bet tālāk ložmetējs:



Tālāk darbs pie dažādām detaļām uz virsbūves, tai skaitā lūkas:



Š;adi te stiprinošie āķi ar stieņiem bija jāsaliek un pie korpusa jāpielīmē - baigi labi nostrādāts:

Darbs pie stobra:

Komandiera lūka un pēc tam pārējais tornis ir gatavs:


Uztaisīju otru torni un pēc tam apakšu un pantherturm ir gatavs. Nolēmu to nekrāsot, jo krāsot būtu jēga, ja liktu kaut kur diorāmā iekšā un pieskaņotu krāsojumu apkārtnei. Pagaidām lai ir bez krāsas:

Nu un pēc krāsošanas tanks izskatās šādi:









Kopumā tanks man patika. Pie tam ļoti daudz smalku detaļu un daudz kas palika pāri- tas ir rezultāts tam, ka tanks ik pa laikam tiek ar kaut ko atjaunots un daudz kas konkrētajā modelī nav nepieciešams, bet ražotājam tā ir lētāk, nekā katram modelim taisīt atsevišķu formu.

Kas man nepatika. Pirmkārt instrukcija. Grūti saprotama un manā izpratnē pat vairākas kļūdas. Piemēram, uztaisīju apakšu, pēc tam augšu, bet nevaru salikt kopā. Sanāk, ka apakšā ieliktās detaļas traucē korpusam. Bet instrukcijā nav neviena vārda, ka tā nevar taisīt un būtu kaut kādas atšķirīgas versijas. Man tā izskatās pēc kļūdas. Lai to atrisinātu, dabūju divas detaļas no iekšpuses izkniebt ārā.

Vēl ķēdes. Nu izskats it kā daudz maz ok, bet man viņas likā par īsu (bildēs redzams, ka virspuse neguļ uz riteņiem, bet ir nostiepta) un pie tam ar līmi tās nespēju salīmēt. Beigās izlīdzējos ar kniedēm.

Vēl bija neskaidrības ar ložmetēju. Tās beigās atrisināju tā, ka uztaisīju ,kā man pašam likās pareizi, jo citādi kaut kas labi kopā nepasēja (un iekšā nkas tāpat nav redzams).

Nu un pie krāsošanas atkal var atcerēties par slikto instrukciju, kur viss ir melnbalts...














Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...