Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 3. aprīlis

MENG-K-4386_Typhoon_VDV_part.1-unbox

 Kad šo komplektu pirms vairākiem mēnešiem nopirku, neviens nespēja iedomāties, ka tagad šī būs praktiski visas pasaules nosodīta okupanta tehnika. Ja būtu šodien jāizvēlas, es to nepirktu, bet tad likās, lai jau ir dažādībai starp dažādu tanku modeļiem. Ņemot vērā šā brīža situāciju, nevaru taisīt šo auto oriģinālā izskatā. Būvēšu to kā Ukrainas armijas trofeju.

Jau kopš 80tajiem gadiem PSRS armija domāja par to, kā specvienības nodrošināt ar speciālu bruņutehniku. Pie šī paša jautājuma 2010.gadā atgriezās Krievijas armija. Tad pirmos prototipus  piedāvāja Kamaz un Uralvagonzavod. Beigās 2019.gadā bruņojumā pieņēma Kamaz ražoto Typhoon VDV versiju.

Auto ir 6m garš un sver 13tonnas. Tehniskos datos minēts, ka varot izturēt 14.5mm kalibra šāviņus un esot aizsargāts pret mīnām utt. Augšā tornī, kas var grozīties 360grādos ir izvietots 30mm ložmetējs un 7.62mm ložmetējs. Dzinējs ir 450 zirgu dīzelis, kas ļauj sasniegt līdz 130km/h. Ar divām 180L degvielas tvertnēm varot nobraukt līdz 1000km.

Pašu modeli MENG uzražoja 2020.gadā, tā kā svaigs komplektiņš.




Instrukcija ir krāsaina














Uzlīmes un viena fotogravēta detaļa:

Tornis un atsperes (izskatās, ka piekare darbosies):


Gumijas riepas ir ok un gumijas ko ielikt riteņos:


Virsbūve:


Caurspīdīgās detaļas. Žēl, ka šeit nav jau ietonēti bruņu stikli, būs man atkal kur čakarēties un sabojāt izskatu :D

Nu un pārējās plastmasas detaļas:






Detaļas izskatās labi. Pēc Tamiya tanka uztaisīšanas ķerōs pie šī projekta.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...