Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2022. gada 26. marts

Tamiya_KV-1-part.1-unbox

 Šo tanku nopirku, jo šis ir salīdzinoši svaigs Tamiya modelis (izdots 2020.gadā), pie tam, tas nav nekāds pārpakojums vai vecāks modelis atjaunots ar jaunām detaļām, bet gan izstrādāts pilnīgi jauns. Gribējās paskatīties vai jauniem modeļiem Tamiya vēl augstāk paceļ kvalitātes/detalizācijas latiņu, vai arī izmaiņas nav būtiskas un turpmāk tik pat labi var pirkt arī vecākus modeļus. Tāpat, gribējās arī nelielas pārmaiņas, jo man lielākoties tiek taisīti vācu tanki un plānos ir vairāki sabiedroto tanki - tad lai būtu arī kāds krievu modelis (ja nekļūdos, tad šis būs 18tais modelis un no tiem 7 ir vācu, 6 sabiedroto un 5 krievu).

Dēls ļoti grib, lai nopērku Tamiya KV-2 jauno modeli, jo viņam tas stūrainais tornis patīk, bet tas pagaidām reti kur ir pieejams - pagaidīsim un gan jau kādreiz nopirksim (tas iznāca 2021.g. beigās). Pagaidām lai viņš iztiek ar jau uztaisīto mazo Meng toon KV-2 modeli (par to man arī bija raksts).

Ja par pašu tanku, tad šī KV sērija izrādās ir nosaukta par godu PSRS aizsardzības komisāram Klimentam Vorošilovam (ceru, ka pareizi uzrakstīju). Tanks izstrādāts 1938/39.gadā un bija PSRS bruņojumā 1939-1945. Pirmos tankus krievi izmēģināja Ziemas karā pret Somiju. Tur veicās ne visai labi, jo dažus tankus arī somi ieguva sev kā trofejas :)

Tanks bija smags (un tā bija problēma), bet labi bruņots, ka vācieši kara sākumā ar saviem tankiem šos nespēja iznīcināt. Tomēr, labākas vadības dēļ, prata tos apiet, ievilināt dažādās lamatās, lai no sāniem sašautu un daļu vienkārši saņēma kā trofejas. 

1941.gadā PSRS frontē bija ap 500 KV-1, bet tālāk saprata, ka tanks ir smags, dārgs un pamatā pārgāja uz lēto analogu T-34 ražošanu (kopā esot saražoti līdz 5219 KV-1 tanki). Tanks bija 6.9m garš, 3.32m plats, 2.71m augsts un 47tonnas smags. Ar 12 cilindru 600Zs dzinēju, tanks spēja sasniegt tikai 35km/h ātrumu. Komanda 5 cilvēki. Bruņojumā 76.2mm lielgabals, un 3 vai 4 Degtarjeva rokas ložmetēji.



Kastes saturs:

Instrukcija jau pierasti melnbaltā, bet vismaz ir kā grāmata, nevis palags.






Līdzi nāk arī viena krāsaina lapa, kur ir nedaudz vēsturiskas info + tanka reāls izskats (es protams arī taisīšu versiju bez šiem Staļina uzrakstiem):




Uzlīmes, gumijas riteņiem, caurspīdīgās detaļas un šņoris, kam būs jāatdarina trose:

apakšējā daļa jāsaliek no vairākām detaļām, bet tā kā ir šķērssiena pa vidu, tad domāju, ka problēmas nebūs:

2 lietņi ar ķēdēm, pie tam ķēdes ir viļņainas, lai attēlotu nokari:


2 lietņi ar riteņiem un piekares detaļām:


Nu un pārējās detaļas no tanka vispuses un torņa:


Kā redzams, tekstūra ir labi nostrādāta:

Tagad man ir knapi iesākts Dragon tanks... nevaru tā teikt sagaidīt, lai pieķertos pie šī :)










Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...