Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 9. janvāris

Zvezda-UAZ3909(Buhanka)-part.1-unbox

 Krievi par šo modeli ir baigā sajūsmā, tāpēc es arī nolēmu, ka man to vajag salikt. Sajūsmā laikam tāpēc, ka kā transportlīdzeklis gan transporta pārvadājumos, gan armijā ir ļoti izplatīts, bet līdz šim nebija modelis mērogā 1:35.

Modelis izdots 2021.gada beigās rūpnīcā Zvezda. Komplektā 197 detaļas un pēc salikšanas būs 12.7cm garš.

Ja par pašu auto, tad instrukcijā ražotājs raksta, ka Toljati to ražo kopš 1990.gada... Hmm. Man jau liekas, ka daudz agrāk. Atceros, ka 90tajos gados pašam ir sanācis šādā braukt kā pasažierim. 

Jo pat pēc Wikipēdijas info, šo auto Uļjanovskā ražo kopš 1965.gada. Var jau būt, ka šīs neatbilstības veidojas tāpēc, ka tagad ražo cītā rūpnīcā un ir kaut kādi nelieli uzlabojumi, bet pēc izskata, tas ir ļoti līdzīgs auto UAZ-452 (par kuru rakstīts, ka ražo kopš 1965.gada). Labi, ne jau par to ir stāsts, bet gan par pašu modelīti.



Instrukcija jau pierastā melnbaltā - žēl, ka ražotājs taupa uz visu un neiet līdzi laikam:






Labi, ka vismaz viena lapiņa ir krāsaina -es Jums parādu vienu pusi, jo otra ir identiska, tikai bez visiem uzrakstiem (pazīšanās zīmēm):

Gumijas riepas ir labas, virsū pat var izlasīt urakstus:

Logi, lukturu stikli un citas caurspīdīgas detaļas + uzlīmes:

pārējās plastmasas detaļas- detalizācija ir ok, redzēs, kā būs ar precizitiāti saliekot:






Ja detaļas paskatās no otras puses, tad gan nekā baigi laba nav - kā krievi saka, daudz "tolkatjeļi", bet cerams, ka gatavam modelim tos neredzēsim.

Nu tā, kad tikšu galā ar M6 tanku, tad šis būs nākamais projekts.









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...