Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 23. janvāris

Italeri_Peterbilt_Model_378-part.1-unbox

 Šis pirkums bija tāds ļoti impulsīvs - cik var taisīt bruņutehniku, vajag kaut ko pilnīgi savādāku. Ok, lai būtu smagais auto. Nē, ne jau parastie, kas pamatā pa mūsu ceļiem ripo, bet, lai ir amerikāņu tipa. Un tā nejauši atradu, ka ir šāds modelis + piemeklēju viņam piekabi (par to būs nākamais apraksts).

Italeri ir pazīstama firma, šogad svinēs savu 60 gadu pastāvēšanu. Man līdz šim neviens modelis no šīs firmas nav bijis, tāpēc labprāt iepazīšos montāžas procesā. Pats modelis pirmo reizi iznāca tālajā 1997.gadā, bet pēc tam vairākas reizes ir uzlabots ar jaunām detaļām - konkrētais eksemplārs nāk no 2010.gada.

Par pašu auto, tad pati Peterbilt kompānija ir dibināta 1939.gadā ASV un līdz pat mūsu dienām ražo komercpārvadājumu auto transportu. Modelis 378, ja var ticēt Wiki, tad tika ražots laikā no 1986.g. līdz 2007.g. Italeri norāda, ka konkrētajā modelī ir attēlojuši 420 ZS dzinēju.



Instrukcija ir melnbalta, kad likšu kopā modeli, tad redzēsim, cik labi saprotama un vai nav kļūdu:












Uzlīmes. Ražotājs paredzējis, ka var likt uzlīmes uz auto virsbūves, kā dekoratīvu noformējumu. Es vēl neesmu izlēmis, kādā krāsā šīs auto izskatīsies (jāparunā jau arī ar galveno jaunās paaudzes šoperi, kādas tur ir velmes :)) un izejot no tā tad vispār redzēsim, vai tās uzlīmes konkrētajai krāsai būs piemērotas vai nē. Varbūt iztiksim bez.

Hromētas detaļas. Kad jau biju nopircis un tagad apsvēru domu par šī modeļa salikšanu, tad sāku pētīt aprakstus un citu lietotāja viedokļus. Ar šīm hroma detaļām daudziem ir problēmas, jo viņas esot grūti salīmēt (neņemot ne parastā līme, ne superlīme). Citiem veidojas baigās šuves un tad esot jāšpaktelē un jāpārkrāso, kas atkal esot gandrīz vai neiespējamā versija. Nu jācer, ka es ar šo modeli baigi neaplauzīšos un kaut kas sakarīgs beigās sanāks



Detaļas melnā krāsā, tai skaitā no dzinēja:



Šīs laikam ir daļa no riteņiem, bet atkal citas krāsas plastmasa:

Vēsturiskais "lētais" sietiņš, kas modeli noteikti neizdaiļos :(

Un tālāk virsbūves detaļas iedotas baltā krāsā:



Salona iekšpuse atkal ar pelēcīgu plastmasu:


Stikli un lukturi:

Riepas izskatās ļoti kvalitatīvi nostrādātas. Vienīgi redzēs, kāda tā pievienojuma vieta pie "rāmīša" izskatīsies:



Projekts solās būt sarežģīts un jau būs laicīgi jāplāno ko kādā secībā likt kopā un kā krāsot. Jo jādomā gan par iekšu, gan ārējo izskatu. Atsevišķi jāskatās un jāmontē hromētās detaļas, lai tās neciestu krāsošanas procesā un vēl stikli... Jācer, ka šis modelis man nebūs galīga izgāšanās un projekts pārāk neievilksies (kā lasīju, citi arī nav varējuši saņemties un taisījuši to pat vairāk kā gadu :))












Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...