Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2022. gada 15. janvāris

Dragon-M6 heavy tank_part.2

 Pa nedēļu, pa vakariem tanks tika pabeigts. Bet ejam pēc kārtas, bildes pa soļiem. Viss sākas ar piekari, diezgan sarežģīti no kaut kādām 7 detaļām jāsataisa tādi riteņi (kopā pa divi):

Vienu tādu nobildēju tuvāk. Tā jau izskatās, ka viss ir kārtībā, bet... ja neesi izpētījis vēl vairākus soļus instrukcijā uz priekšu (tā kā es :D), tad beigās šis te ritenis stāvēs šķībi. Tās divas sānu asītes būs jāielīmē korpusā un kā beigās izrādās, tad kaut vai pa milimetru daļām, ja ir šķibi, tad tas pamatīgi atsaucas uz tālāko konstrukciju. Es pat beigās dažiem sliktākajiem eksemplāriem tās plastmasas ases nogriezu un līmēju klāt pa tiešo, lai tikai būtu taisnāk. Godīgi sakot, stulbi no ražotāja puses, ka tā baigi lēkā pa instrukciju pa posmiem un modelistam pat nerodas domas, ka kaut kur tālāk varētu parādīties lielas problēmas:

Vēl piedzenošās zvaigznītes un šādi riteņi bija jāuztaisa:

Lieku klāt pirmo rindu ar riteņiem:

Konstrukcija pastulba, tie mazie riteņi dēļ garā pleca un neprecīzās sēžas vietas visu laiku šķiebjas un kā vēlāk izrādīsies, viņi būs jātrāpa iekšā sānu aizsargā, pie kura ir otra šāda paša piekares riteņu rinda (jo šiem smagajiem tankiem bija platas ķēdes):

Nogruntēju gaisās ķēdes:

Pamazām korpusu apaudzēju ar dažādām smalkām detaļām:


Taisām sekundāros ieročus un vēl visādi sīkumi uz korpusa jāsaliek (kā jau pēc bildēm redzams, sanāk tāda lēkšana pa dažādām detaļām):


Tā kā ir skaidrs, ka pēc tam, kad pieliks sānu aizsargus ar otru riteņu rindu neko nokrāsot nevarēs, tad vismaz nogruntēju:

Galvenais ierocis:

apakša ir gatava:

Vienu vakaru veltīju tornim:

Tā izskatās pirms krāsošanas:

Krāsošanai izmantoju tā laika standarta zaļo toni (2 kārtas) + krāsas metāla detalām, kokam, gumijai. Nedaudz rūsas uz trosi un metāla instrumentiem un pēc tam visam pa virsu filtrs, kurš domāts zaļas krāsas tanku apstrādei + laka. 




Kopsavilkums. Kā jau rakstīju, konstrukcija sarežģīta, nepārdomāta. Iesācējiem vispār būs problēmas (es sevi arī pieskaitu pie iesācējim, tāpēc tā sanāca nočakarēties :)). Instrukcijā ļoti daudz kļūdas, sajaukti ne tikai detaļu numuri, bet pat rāmīšu numuri. Tāpat, ļoti daudz šuves un šie plasmasas "barotāji formās" jātīra, jāslīpē nost. Nerekomendēju. Ja nu vienīgi esat šī tanka fans, tad Jums nav citu variantu, kā tikai šis komplekts, jo vismaz man nav izdevies atrast nevienu citu ražotāju. Tas laikam tāpēc, ka šis tanks nebija ļoti izplatīts un nekur kaujās nav piedalījies (tikai Amerikā pa poligoniem pabraukājis).















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Border-Grizzly

 Kā nākamo projektu plānoju kaut kādu jocīgu futūrisku tanku - Border ražotais Grizzly battle tank. Ja es pareizi saprotu, tad šis tanks ir ...