Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 9. janvāris

Tamiya-M8 Light armored car-part.2

 Ja jau apsolījos, ka būs rozā bruņu tehnika, tad solījumi jāpilda :) Ielikšu bildes no būvniecības procesa. Kā jau Tamiya, būvniecība nav pārāk sarežģīta, jo viss smuki sapas kopā.  Sākam ar piekari:


Tālāk būvēju salonu un pēc tam sānu malas, bruņas:


Darbs pie riteņiem:

Kareivi arī uztaisīju, bet tā kā diorāmas es pagaidām netaisu, tad to tālāk nekur nerādu:

apakšējā daļa gatava:

Tālāk vienu vakaru bija darbs pie torņa. Tornī interesanti, tādi mazi krēsliņi :)


Plastmasa ir ļoti tumša, bet tā kā man vajag rozā krāsā, tad kaut kā to visu vajag dabūt gaišāku. Man mājās bija gaiši pelēka grunts:

Un pēc tam gaidīju brīvdienu, lai būtu labāks dabiskais apgaismojums krāsošanai. Diemžēl vakar tāpat visu dienu sniga un bija tumšs, bet vairāk krāsošanu atlikt negribējās. Krāsoju LED gaismā. Uzlaidu ar airbrush pirmo kārtu ar rozā krāsu, bet pilnīgi nekas nebija manāms. Kad nožuva, krāsoju otru slāni, nu kaut kas nedaudz pamainījās izskatā, bet uz rozā nemaz nevilka. Tad laidu vēl 3 un 4 kārtu, kamēr kaut cik pēc rozā sāka izskatīties. Tātad, ja gribat krāsot kaut ko tādu gaišu, tad grunti laikam vispār vajadzētu baltu. Vai varbūt efekts būtu bijis ātrāks, ja krāsotu ar otu.

Kad nokrāsoju rozā,tad kaut kā baigi vienmuļi un neinteresanti izskatījās. Domāju, kā to izlabot? Nolēmu uzlikt sarkanus akcentus (dažas detaļas nokrāsot) + riepas lai ir melnas. Pēc uzlīmju uzlikšanas (pirms lakošanas) tas viss izskatās tā:



Par uzlīmēm arī bija pārdomas. Domāju, nu nelikšu tomēr ASV pazīšanās zīmes, kaut kā jocīgi. Labi, ka komplektā bija franču uzlīmes. Frančiem domāju, ka rozā brūnmašīna ir piedodama, viņi arī automašīnas visādas dīvainas taisa :D Pēc tam man protams "pasūtītājs" pārmeta, ka gribēja ar zvaigzni, bet es attaisnojos, ka man tas nebija pieņemami :)

Vēl dēlam bija baigie kreņķi, kad uzzināja, ka šo smuko bruņmašīnu krāsošu rozā... Nu kā tā var, tik smuks kā viņš saka tanks, bet tik nesmukā krāsā...

Par pašu komplektu, viss bija gandrīz ideāli. Vienīgi pie sānu bruņām bija aizķršanās. Tur komplektā bija detaļas, lai it kā vēl virs tām mīnām var uzlikt tādus liektus sānu aizsargus, bet man viņi kaut kā nederēja. Iespējams, ka tos var uzlikt, ja neliek mīnas komplektā? Bišķi šo vietu instrukcijā nesapratu. Bet visādi citādi foršs modelītis, ja tikai nebūtu bijis jākrāso rozā :)
 








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...