Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 16. janvāris

Tamiya-Type 10_part.1-unbox

 Kad beigšu darbu pie UAZ "Buhanka", tad būs jāuztaisa kāds modernāks tanks. Izvēle ir kritusi uz Tamiya ražoto japāņu Type 10 tanku. Modeli sāka ražot 2013.gadā, tā kā var teikt, diezgan mūsdienīgs komplekts ar vienu piebildi, kāpēc tik ļoti vajag taupīt un nevar ielikt foto gravētus sietus, bet liek senlaicīgo sietu :(

Nedaudz par pašu tanku. To sāka konstruēt 2002.gadā un pirmos testus sāka veikt 2006.gadā. 2010.gadā uzsāka ražošanu un šie tanki ir moderni ceturtās paaudzes tanki. Tankus ražo Mitsubishi rūpnīcā. Ja var ticēt interntā atrodamai info, tad līdz 2020.gadam ir uzražoti 106 tanki un katrs maksā aptuveni 15 miljonus dolāru.

Tanka svars ir robežās no 44 līdz 48 tonnām, atkarībā no tā, cik un kāda munīcija ir uz borta. Tanka garums 9.485, platums 3.24m un augstums 2.3m. Apkalpe ir vajadzīga tikai 3 cilvēki-vadītājs, komandieris un tēmētājs. Tanka dzinējs ir V8 22.6 litru dīzelis ar 1200 zirgspēku jaudu, kas tankam ļauj sasniegt 70km/h ātrumu (it kā tāds pats ātrums iespējams braucot arī atpakaļgaitā) un darbības distance ar vienu pilnu bāku ir ap 500km.

Primārais ierocis ir 120mm lielgabals un kā sekundārais var būt vai nu 12.7mm vai 7.62mm ložmetējs.



Atverot kastes saturs izskatās šādi:

Instrukcija ir kā jau Tamiyai pierasts:







Viena lapa ar nelielu aprakstu un krāsojuma variantiem ir krāsaina:




Uzlīmes:

Ķēdes ir kā jau pierasts, gumijas:

apakšējā vanna:

Izskatās, ka riteņi griezīsies, jo ir gumijas...un tas drausmīgais sietiņš. Es vēl montāžas procesā vispār padomāšu, vai vajag to likt, vai arī labāk iztikšu bez.

Stobrs diemžēl ir jālīmē no divām daļām, kas nozīmē, ka būs lielāka vai mazāka šuve.


Riteņi ar piekares detaļām:

Torņa daļas. Virspusei interesanta faktūra:



Tanka apakšas detaļas:


Tāds lūk būs nākamais projekts.













Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...