Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 9. janvāris

Traxxas TRX4 Sport uzlabošana

 Nolēmu savam RC auto veikt nelielus uzlabojumus. Ko ir visvienkāršāk uzlabot un ko uzreiz vizuāli pamanīs? Protams, ka citi buferi. Pie reizes ar šiem citiem buferiem plānoju uzlabot arī uzbraukšanas un nobraukšanas leņķi.

Lai saprastu atšķirību, tad kāds bija priekšējais buferis:


No Injoras nopirku šādu buferi aliexpress

It kā jau rakstīts, ka domāts Axiāļiem, bet es nolēmu riskēt un uzlikt savam TRX4 sport.


Vēl bija doma uzlikt šo te vinčas kronšteinu. aliexpress Nu ne jau tāpēc, ka man baigi vajag vinču, bet gan svara dēļ... tāds kārtīgs metāla klucis slogotu priekšu un varētu stāvākā kalnā uzbraukt: 


Tomēr saliekot kopā ar augstāk minēto buferi, sapratu, ka man tas nepatīk. Šis te kronšteins izbīdēja buferi vairāk uz āru un izskats bija tāds jocīgs. Nu un jāņem vērā, ka tas neuzlabotu uzbraukšanas leņķi. Tāpēc nolēmu no šī kronšteina atteikties un tagad būs jādomā, kur to likt.

Pieliekot buferi un piegriežot nedaudz leksana virsbūvi, panācu, ka izskats ir ok. Tomēr paspaidot mašīnas purngalu, ievēroju, ka viens amortizators tā kā nestrādā. Kaut kā baigi mazs gājiens uz leju. Domāju, kā tas var būt, ka dažreiz brauktam auto jau būs beigti amortizatori un būs tie par jaunu jāpārjauc??? Tomēr papētot sīkāk, ievēroju, ka problēma ir ar jauno buferi. Tā garie stiprinājumi atdūrās pret šīm te metāla saitēm un traucēja kustību.

Labi, ka ir pie rokas dremeļveidīgi instrumenti un varēja ātri šo detaļu saīsināt. Pieliku pa jaunu klāt un viss ok.

Aizmugurējais buferis man bija šāds:


Iegādājos arī Injoras ražojuma buferi priekš TRX4 modeļiem: aliexpress

Šo buferi nebija lielas problēmas uzlikt. Vienīgi es vēl papildus apliku otrādi to bufera stiprinājuma plastmasu (oriģinālā detaļa šasijā aizmugurē, kur stiprinās buferis standartā ir pavērsta uz leju), lai dabūtu buferi augstāk virs zemes un būtu labāks nobrauciena leņķis. Vēl bija jāapgriež virsbūve, lai derētu uz tik augsta bufera.

Vēl viens uzlabojums, iegādājos alumīnija slaiderus. Tie arī no Injora: aliexpress

 

Beigu beigās mans Traxxas TRX4 Sport izskatās šādi:



Ceru, ka kādam tas viss noderēs. Un varbūt Jums ir ieteikumi, ko vēl uzlabot?


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...