Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 9. janvāris

DIY stroboskops jeb varbūt policijas gaismas?

 Kas bērniem visvairāk interesē? Protams, ka kaut kādas mirgojošas gaismas utt. Nu tas protams rindā uzreiz pēc multfilmām :)

Tad nu tika iegādāts šāds komplektiņš. Kopējā iepakojumā bija 4 atsevišķi maisiņi ar savām platēm un detaļām:

Te ir saturs galvenajai platei:

Lodēšana nav sarežģīta, tādēļ baigi neiedziļināšos. Bet kā parasti sākam ar mazām detaļām - diodēm un pretestībām:

Vienīgi šajā komplektā bija daži brāķi. Pirmkārt platei dažās vietās bija pārāk mazi caurumi, nevarēja dabūt detaļu kājas cauri. Labi, ka izdevās to atrisināt ar dremeli un smalku frēzi (urbis tik smalks man nav). Otrkārt, kontroliera kontakti bija bojāti - dažas tās metālā plāksnītes izbirušas un vairs tā precīzi ielikt atpakaļ, lai tās turētos pie montāžas platē man neizdevās. Tādēļ lielāko kontrolieri lodēju pa tiešo bez šiem kontaktiem. Tā nu galvenā plate salodēta:

Ķeramies klāt pie pārējām platēm. Vizuāli tās izskatās vienādas, tādēļ visas bildes nelikšu.

Finišsss :)

Te links uz Youtubā ielikto video. Kā redzams, tad ar reostatu var regulēt mirgošanas frekvenci - lēnāk, ātrāk un beigās vispār viss vienkārši mirgo. youtube

Tā kā neskatoties uz dažām grūtībām (brāķiem) komplekts ir interesants. Būtu mazāka mēroga, varētu varbūt ielikt kādos korpusos un izmantot RC auto. Bet tur drīzāk jāmeklē kaut kas uz SMD bāzes, tad tiešām būs reāli mazs izmērs.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...