Lapas

Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2021. gada 1. janvāris

DIY Teslas spole

 Pirmais lodējums šogad :) Vairākus mēnešus atpakaļ biju iegādājies šo komplektu:


Pirkts šeit: aliexpress   Komplektā nav nekāda pamācība un kā pēc tam skatot Youtube video sapratu, ka arī ir nepilnīga komplektācija. Tā kā no šī pārdevēja neiesaku pirkt.

Sākam atkal ar pretestībām, bet tā kā nav instrukcija, tad detaļu precizēšanai es izmantoju šādu testeri (var atrast aliexpress gan gatavus, gan arī DIY komplektus un pats salikt):

Komplekts ir salodēts:

Tumsā nedaudz ir redzama izlāde vada galā:

Diemžēl komplektā nebija spuldze, kuru pieliekot paskatīties kā tā deg (citos līdzīgos komplektos video redzēju, ka tāda ir). Mājās arī nav nevienas gāzialādes spuldzes, tikai LED, tāpēc šo efektu parādīt nevaru :(

Ko vēl varu pateikt - tranzistori ļoti silst. Pēc kaut kādas minūtes ar 23V spriegumu, jau gandrīz neliels dūms sāka parādīties no plates. Pataustīju radiatoru un apdedzināju pirkstu :) Tāpēc, ja plānojat to pie šāda sprieguma lietot ilgāk, tad noteikti jādomā par lielākiem radiatoriem vai piespiedu dzesēšanu.

Ja gribat lielāku efektu no spoles, tad noteikti meklējiet kādu lielāka izmēra spoli! Lai veicas eksperimentos!





1 komentārs:

  1. Es sev paspēlēties un parādīšanai bērniem, kas ir elektrība, paņēmu šādu https://www.aliexpress.com/item/32914109300.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dQoLwcl. Arī feins.

    AtbildētDzēst

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...