Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 24. janvāris

Labojam Kindle paperwhite e-grāmata

 Šī e-grāmata man ir no 2013.gada. Neteiksim, ka nu ļoti daudz "slogota" jeb lasīta, bet vismaz līdz 2020.gadam tika regulāri lietota. 2020.g. parādījās vēl citi hobiji + kaut kā vairāk pirku un lasīju arī parastās grāmatas un tā vienu dienu pēc ilgākas nelietošanas pauzes konstatēju, ka grāmata prasa, lai viņu uzlādē. OK, uzlādēju. Bet, paiet dažas dienas un atkal rāda, ka vajag lādēt. Nu skaidrs, ka akmulators ir savu nokalpojis un laikam ar šo garo pauzi esmu tam ļāvis pārāk izlādēties un degradēties.

Akumulatoru iegādājos šeit: aliexpress 

Akumlatoram nāk līdzi vienkārši plastmasas instrumenti un skrūvgrieži, bet ar plastmasas instrumentu bija grūti noņemt šo priekšējo paneli. Labi, ka man bija šāds komplekts ar metāla "štrumentiem": aliexpress

Kad panelis ir noņemts, tiek klāt pie skrūvēm, kuras jāatskrūvē, lai tiktu klāt grāmatas aizmugurei:

Te jau ir atskrūvēts un redzams oriģinālais akumulators:

Pēc vēl trīs skrūvju atskrūvēšanas, var nomainīt akumulatoru. Viss ir salikts, uzlādēts un vismaz pagaidām izskatās, ka darbojas:

Protams, šobrīd nevaru pateikt, cik labs ir ķīniešu akumulators. Tagad laika lasīt grāmatu nebūs, bet vismaz ik pa nedēļai pačekošu, kas notiek ar pašizlādi. Tad varēsim izdarīt kādus secinājumus.



 
 
 

1 komentārs:

  1. Pēc 7 nedēļām baterija stand by režīmā vēl ir pusē. Tā kā nav tik sliktas tās ķīniešu baterijas.

    AtbildētDzēst

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...