Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 2. janvāris

LEGO mindstorms 51515

 Šodien neliels ieskats LEGO Mindstorms robotikas komplektā. Mindstorms ir vairākas paaudzes, taču 51515 ir 2020.gada nogalē iznākusī jaunāka paaudze. Daži šo komplektu lamā, jo salīdzinot ar iepriekšējo, tad uz paša huba nav ekrāna un visa vadība notiek tikai caur telefonu vai datoru. Citi slavē, jo ir ātrāka darbība, vairāk opcijas utt. Man nav ar ko salīdzināt, jo šis mums ar dēlu ir pirmais Mindstorms komplekts. Pirku kaut kad, ja nemaldos septembrī vai oktobrī, tad veikalā pirkumins bija ļoti laba cena (daudz zemāka kā visur citur - laikam iepazīšanās cena).

Kopā ir iespējams izveidot piecus šādus robotus + pats savus:

Šobrīd mums ir salikts pirmais no standarta 5 robotiem - Čārlijs. Tā izskatās viss detaļu komplekts:

Pats Čārlijs :)

Programmēšana un vadība mūsu gadījumā notiek no datora caur bluetooth. Ir speciāla programma Mindstorms. Nākamajā bildē var redzēt tās standarta programmas, kuras esmu ielādējis robotā (speciāli piemērotas robotam Čārlijs):

Tālāk ielikšu dažus nelielus video Youtube kanālā un saites uz to, lai Jūs redzētu robotu darbībā. 

1) Šis saucas trakais pircējs: Youtube - trakais pircējs

2) Slēpotājs: Youtube slēpotājs

3) Atpazīstam krāsas:  Youtube - krāsas

4) Kautrīgais vai varbūt bailīgais: Youtube - kautrīgais

5) Sveiciens: Youtube - sveiciens 

6) Dod pieci - Youtube-dod 5

7) Bundzinieks. Šeit kaut kas ir izregulējies - sākumā strādāja ok, bet pēc vairākām spēlēšanas reizēm Čārlijs tagad sit nedaudz zem bungu šķīvjiem. Laikam kaut kas būs jāveic motoru pārkalibrēšana: Youtube - bundzinieks

Ir vēl vairākas standarta programmas šim Čārlija robotam, ja Jums interesē, gan atradīsiet daudz profesionālākus video Youtubā. Ja ir bērni, tad šāds komplekts ir ļoti labs - programmēšana izskatās, ka būs ļoti nepieciešama nākotnē. Mans dēls pagaidām ir par mazs, var palīdzēt tikai kaut ko sastellēt un viņam ļoti patīk arī spēlēties ar Čārliju. 

Programmēšana man ir aptuveni skaidra, bet pagaidām, kamēr bērns vēl ar datoru nedarbojas, mēs darbojamies tikai ar standarta programmām. Kad puika paaugsies, gan taisīsim arī kaut ko savu :)






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...