Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2024. gada 4. februāris

Takom-VK100.01_Mammut_part.1-unbox

 Kopš kaut kāda decembra sākuma tankus biju palicis malā. Tad nedaudz Lego pataisīju, tad nāca Ziemassvētki un jaunais gads un vienkārši no šī hobija nolēmu atpūsties. Un tagad man vienu dienu dēls uzprasās, kad Tu kaut ko taisīsi? Es gribu kādu tanku nokrāsot. Nu ja jau tauta prasa, tad jāķeras klāt :)

Šoreiz izlēmu uztaisīt Takom ražoto VK100.01 jeb Mammut tanku - vārdu sakot Mamutu. Kādēļ tieši šo? Jo ļoti liela kaste un aizņem daudz vietas :) Tas daļēji viens no imesliem, bet otrs, ka var vienkārši uztaisīt.




Takom šo modeli izlaida 2022.gadā, tā kā svaigs tančiks. Es to nopirku ne jau tādēļ, ka man tas ļoti patīk, vienkārši veikalā bija liela atlaide šim modelim, nolēmu paņemt.

1942.gadā auto ražotājs Porsche saņēma valsts pasūtījumu smagā tanka ap 100tonnām izstrādei. Projektam tika piešķirts vārds Mamuts. Tomēr jau vasarā nosaukumu nomainīja uz Maus jeb peli :) Tankam tornis svēra 23 tonnas un tajā uzstādīja 150mm lielgabalu. Otra versija bija aprīkot ar 128mm lielgabalu. Priekšpusē bruņas izveidoja 12cm biezas un šo 120tonnas smago monstru uz priekšu vajadzēja dzīt 16 cilindru dīzelim.

Sīkāka info par šo tanka prototipu vairs nav, jo tas ir vienīgais, kas uz rasējumiem ir izlasāms. Pēc tam tanks pārtapa par Peli, kas arī nenonāca sērijveida ražošanā. Šis modelis reāli ir Takom interpretācija par tanku.

Instrukcija:













Tankam komplektācija ir diezgan bagātīga, ir metāla stobrs un travļonka:

Ķēdēm interesants risinājums - jāsaliek kopā no diviem gabaliem, iemaucot pa vidu metāla stienīšus:

Plastmasas detaļu nav daudz, bet tās ir lielas. Jo nav jau neviena prototipa, kur būtu redzamas dažādas detalas ar ko parasti tanki ir apkarināti.












Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

E.Ludlow-Whisky A tasting course

 Biju uz mēnesi pazudis no sava bloga, neko nepublicēju, jo paņēmu atvaļinājumu ne tikai no darba, bet arī no hobijiem. Lasīju arī pamatā ti...