Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2024. gada 17. februāris

Ferrari 488 GTE

 Pa vienu nedēļu pa vakariem sakrāmēju Lego analogu Ferrari 488 GTE, kurš pirkts caur aliexpress, bet viņu izsūta no kaut kādas Vācijas noliktavas. Modelim ir gandrīz 1700 detaļu.

Prasīsiet, kāpēc analogu? Tādēļ, ka Lego šo vairs neražo un kaut kādos atlikumos internetveikalos to var atrast cenās no kādiem 200 līdz pat 350 EUR (pie tam 350 EUR prasa tie ierastie uzticamie internetveikali). Nu 350, tas ir kosmoss, ņemot vērā, ka analogu var dabūt pa aptuveni 50 EUR. Es nereklamēju alternatīvas, vienkārši dalos savā pieredzē un beigās arī pteikšu, ko vispār par šo komplektu domāju. 

Ar ko lai šajā bardakā sāk? 

Šis uzreiz ir pirmais lielākais trūkums, ja salīdzina ar oriģinālu. Viss ir samētāts pa kaut kādām pakām, nav tā kā oriģinālam, kuram katrā solī ir jāpaņem konkrētās paciņas un ir vieglāk detaļās orientēties. Tālāk bildes no būvniecības procesa:










Kā redzat uzlīmes ir daudz. Un diemžēl šim komplektam atkal tas ir mīnuss, jo tās ir nekvalitatīvas. Lielai daļai uzlīmju malas ir tādas kā uzrautas augšā. Rezultāts jau ir 2:1 par labu oriģinālam Lego.




Un pie 569 soļa šī komplekta montāža man beigtos, jo vienkārši izbeidzās pašas vienkāršākās detaļas - melnie pini. Labi, ka man ir rezerves no citiem komplektiem. Bet rezultāts jau kļūst 3:1.

Tālāk redzams, ka šādas detaļas palika pāri, kā rezerve:

Nu un tāds ir gatavs modelis:




Ko vēl varu piebilst. Tad montāžas procesā bija problēmas ar detaļu saderību. Daži sarkanie, zilie un melnie krustveida savienojumi kustas brīvi, bet citi ir tādi, ka nekādi nevar iemaukt - dažus tikai ar tā teikt āmura palīdzību iedzinu iekšā. Tas liecina, ka komplekts ir diezgan nekvalitatīvs - iepriekšējie analogi bija labākas kvalitātes. Vēl man aizmugurējās arkas kaut kā likās, ka par aptuveni vienu pinu nobīdās un bija baigi iespriegotas. Pētīju instrukciju, salīdzināju ar modeli, it kā nekādu kļūdu montāžas procesā neatradu. Tad būtu kļūda detaļu izmēros? Nevaru neko apgalvot. 

Tātad kopumā, ja šim komplektam pret Lego ir viens liels pluss kā cena, tad Lego atkal ir daudz citu plusu: 1) iepakojums un vieglāk orientēties detaļās, 2) kvalitatīvas uzlīmes, 3) parasti detaļas netrūkst 4) detaļu kvaitāte 5) Es vēl pieliktu klāt, ka instrukcija ir labāka, jo nav tāda saspiesta kā šim no vairākām lapām vienā. 

Tādēļ, ja Jūs gribat foršu modeli un īpaši tiem, kam patīk salikt un pēc tam modeļi stāv smuki plauktā, tad Jums jāņem oriģināls. Savukārt man viņš plauktā nestāvēs - man patīk salikt un pēc tam atdodu dēlam detaļās, lai pats atkal taisa šo mašīnu vai kopā ar citu modeļu detaļām veido visādus brīnumus :) Tāpēc nedaudz ir žēl par šī modeļa kvalitāti, bet baigi nepārdzīvoju.








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...