Lapas

Meklēt šajā emuārā

trešdiena, 2024. gada 21. februāris

L.Gunels-Dievs vienmer celo anonimi

 Grāmata, kas man plauktā jau nogulējusi vairāk par gadu un kaut kā līdz viņai visu laiku netiku. Bija daudz dažādu vecu grāmatu, bet nu rinda ir pienākusi :) Lorāns Gunels "Dievs vienmēr ceļo anonīmi" (Laurent Gouenelle-Dieu voyage toujours incognito).

Grāmata iesākas dīvaini - cilvēks grib izdarīt pašnāvību, nolecot no torņa. Pēkšņi uzrodas svešinieks, kurš viņam piedāvā palīdzību. Palīdzēs sakārtot dzīvi, bet viņam ir jāapņemas darīt visu, ko liks. Viņi noslēdz vienošanos un svešinieks uzdod darīt dažādas lietas. Piemēram, tā kā cilvēks nespēj pat atteikties no konkrētās bagetes, kuru piedāvā pārdevēja maiznīcā un paprasīt to, kas patīk, tad viņam ir uzdevums vairākas reizes no vietas mainīt savas prasības maiznīcā. Tāpat interesanti bija par smēķēšanu. Viņš it kā negrib smēķēt, bet tai pat laikā domā, ja es atteikšos no smēķēšanas, tad es atsakos no savas brīvības. Nu un to svešnieks risina ik pa laikam sūtot īssziņas un liekot viņam konkrētā brīdi pīpēt. Pat pa nakti vairākas reizes pamodina. Beigās viņam tā smēķēšanas apriebjas, ka viņš prasa atļauju nesmēķēt un to viņam atļauj. Varbūt arī parastā dzīvē tas var nostrādāt?

Grāmata ir forša, pamācoša. Interesanti lasīt. Par beigām neko neteikšu, lai Jums ir interese izlasīt. Bet pateikšu, ka nobeigums ir pilnīgi negaidīts. Šo tiešām rekomendēju izlasīt!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...