Lapas

Meklēt šajā emuārā

ceturtdiena, 2024. gada 8. februāris

M.Niemi-Kā nomedīt lāci

 Šoreiz īsi par Mikaēla Niemi grāmatu "Kā nomedīt lāci" (Mikael Niemi-Koka Bjorn):

Grāmata sarakstīta 2017.gadā un latviski izdota 2022.gadā. Jums varbūt uzreiz radīsies loģisks jautājums - kāpēc pavisam īsi? Tādēļ, ka man grāmata nepatika. Neskatoties uz izdevēju un dažu kritiķu slavas dziesmā, man nemaz negāja pie dūšas. Tā ir par 19.gadsimtu, kad, sauksim latviski, maza ciemata mācītājs ir pieņēmis pie sevis jaunieti, kurš ir aizbēdzis no mājām. Viņš viņu apmāca, izglīto utt. Pēkšņi sākas slepkavības un mācītājs kā detektīvs cenšas atrast slepkavu. Nu viss it kā normāli, tādu sižetu var lasīt. Bet, grāmata ir nežēlīgi drūma, pat teikšu ļauna. Tik smagi aprakstīti dzīves apstākļi, vai tiešām tik traki tur visiem gāja? Ja tā, tad priecājamies, ka dzīvojam te un tagad.

Tāpat negāja pie dūšas nobeigums, kad man nesaprotamā veidā meitene nodod Jusi vietējiem policistiem (it kā viņā sātans iemājojis?). Vēl pēkšņi uzrodas puikas radi. Nu manuprāt samocīts sižets. 

Ja Jūs nebaida drūmas ēnas, tad varat grāmatu izlasīt. Bet šī noteikti nav manu favorītu sarakstā.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...