Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 2. decembris

LED_Eglīte_DIY

 Tuvojas ziemassvētki un tūlīt jau pirmā advente, tādēļ tieši laikā būtu salodēt vēl kādu LED gaismiņu eglīti. Pirku jau pagājušā gada 23.decembrī, bet kamēr atnāca, bija jau kaut kāds janvāris un tad nelikās aktuāli to lodēt. Pirkts: www.aliexpress.com

Detaļas ir diezgan daudz. Pirmkārt jau mikroshēmas plātnes, kas būs pašam jāsalauž pa posmiem un jāsalodē eglītes formā. Un tālāk daudz LED, pretestības, un citi sīkumi.
 


Sākumā salodē eglītes formu un ledus:

Tālāk salodē pamatplātni ar detaļām un pēc tam eglīti jāpielodē pie pamatnes. To procesu nerādīšu. Te tālāk bilde ar vienu posmu, kur nesapratu, ko īsti ķīnieši ir domājuši? Raksta, ka LED lampas jāvelk cauri plastmasas kājām un tad ir jāloka 90 grādos un vēlreiz 90 grādos. Es nesaprotu, kā tas ir domāts, nav it kā nekāda nozīme, ka viņas tur vilktu cauri un kur domāts 2x locēt? Beigās apgriezu īsākas (bildē vēl nav nogrieztas).

Tāda izskatās gatava. 





Neliels video fragments: www.youtube

Lampiņas mirgo un ir mūzika. Bet tā ir nežēlīgi skaļa, tāpēc labi, ka ir slēdzis un to var izslēgt. Diezgan daudz darba, lai salodētu, uzmanīgi ir jālauž plates pa posmiem, bet kopumā nav sarezģīti. Galvenais atrast brīvu laiku :)





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...