Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 18. septembris

Trumpeter-M142_Himars-part.1-unbox

 Jau iepriekš, ja nemaldos pie Dragon M270A1 rakstīju, ka ir problēmas kaut kur nopirkt Himars modeli. Beidzot savu sagaidīju no aliexpress. Ar Dragon modeli man galīgi iet kā pa celmiem, baigi nekvalitatīvas detaļas un slikti liekas kopā, tāpēc ļoti ceru, ka ar šo Himars modeli viss būs daudz labāk. Kad es viņu taisīšu? Vēl nezinu, noteikti, ka ne tuvākajā laikā, bet vismaz iepazīstināšu ar šo grūti pieejamo modeli.

Trumpeter modeli izdeva 2012.gadā un 2018 gadā kaut kādas detaļas uzlaboja un izdeva par jaunu. Ja var ticēt iepakojumam, tad ir vairāk kā 500 detaļas... Pati kompānija ir no Ķīnas un pirmie modeļi parādījās ap 1997.gadu. Kompānija ir ļoti ražīga, katru gadu izdod ļoti daudz modeļu. Redzēsim, kā būs ar kvalitāti, kad sākšu taisīt.

Pats prototips ir NATO spēku rīcībā kopš 2010.gada. Tas var nest vai nu 6 lādiņus (var aizšaut līdz 92km tālu) vai arī vienu raķeti, kura atkarībā no tipa var lidot līdz pat 500km tālu. Un nesen kaut kur Youtubā redzēju vienu ekspertu, kurš teica, ka sakarā ar to, ka vairs nav spēkā kāda tur vienošanās par bruņojumu/raķetēm, tad tagad jau strādājot pie raķešu versijām, kas lidos vēl tālāk un iespējams, ka tās arī var notestēt reālos kaujas apstākļos Ukrainā. Auto ir speciāli uztaisīts, lai to var ātri aizvest ar transporta lidmašīnām. Izmēri 7m garš, 2.4m plats un 3.2m augsts, svars 16.25tonnas.

Autiņš ir aprīkot ar 6.6l 290ZS dīzeli un ar vienu bāku var nobraukt 480km (ātrums līdz 85km/h). Kopā esot saražoti vairāk kā 540gab, pie tam, katrs maksā 3.5miljoni USD.




Instrukcija melnbalta un vismaz pirmajā acu uzmetienā daudz labāka par Dragon .













Tiek piedāvāti divi krāsojumu veidi:


Dekāli, nedaudz "travļonkas" un caurspīdīgās detaļas:



Kaut kas no raķetēm un tā "kaste" aiz salona :)


Vismaz virsbūve ir no vienas detaļas, nevis kā Dragon M270 no daudzām jāsaliek:


Riepas ķīnieši uztaisījuši ar visiem uzrakstiem un viņiem nospļauties par licenci :)

Turpinām ar plastmasas detaļām, to tiešām ir ļoti daudz:











Viens lietnis ir īpaši ietīts, laikam kaut kādas ļoti smalkas vai trauslas detaļas:


Kad es taisīšu šo, es vēl nezinu. Galvenais, ka ir iegūts savā īpašumā. Tā kā auto nav mani top objekti un vēl ir tik daudz detaļu, tad šim modelim ir īpaši jānobriest :D










Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...