Lapas

Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2022. gada 2. septembris

Tamiya-AMX-13_part.1-unbox

 Ja jau dēls taisa vienkāršu ASV vieglo tanku M41 Walker bulldog, tad es uztaisīšu sarežģītāku franču vieglo tanku - Tamiya ražoto AMX-13. Tamiya šo modeli izdeva 2016.gadā.

Šo tanku Francija ražoja laikā no 1952.g līdz pat 1987.g. Pēc otrā pasaules kara Francijai vajadzēja vieglu tanku, kuru ātri pa gaisu var transportēt uz savām kolonijām, lai apspiestu sacelšanās, nemierus. Tika nolemts, ka vajag līdz 13 tonnām smagu tanku un tā tapa AMX-13.

Tanks sanāca 6.36m garš, 2.51m plats un 2.3m augsts. Pilna masa (pielādēts ar lādiņiem) sasniedza 15 tonnas, bez lādiņiem bija 13 tonnas. Lielgabals bija 75mm ar automātisku ielādi un 6 šāviņus varēja izšaut dažās sekundēs. Pēc tam varēja izšaut vēl 6 lādiņus un tad vajadzēja sistēmu manuāli pārlādēt. Vēlāk bija arī versijas ar 90 un 105mm lielgabaliem. Ložmetēji bija 7.5mm vai 7.62mm + vēl varēja uzlikt vēl vienu 7.62mm ložmetēju.

Dzinējs bija 250ZS benzīnnieks, kas tankam ļāva sasniegt 60km/h un ar vienu uzpildi varēja nobraukt līdz 400km. Kopā tika saražoti 7700 tanki, no kuriem 3400 tika eksportēti uz citām valstīm. Tādēļ tanki ir piedalījušies daudz konfliktos: pirmo reizi Alžīrīja, pēc tam Suecas krīzē, Indijas-Pakistānas karā utt.




Instrukcija ir melnbalta, nav pat krāsaina lapa ar tanka krāsojumu.








Dekāli un brīnumainā kārtā pat ir neliela "travļonka"

Ķēdes būs gumijas jeb vinila:

Pārējās plastmasas detaļas:







Detaļas nav pārāk daudz, ķēdes no vinila un nav nevienas caurspīdīgas detaļas. Jocīgi, it kā nav vecs modelis, bet šādi raksturlielumi. Redzēs, kā izskatīsies, kad saliks.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...