Lapas

Meklēt šajā emuārā

trešdiena, 2022. gada 21. septembris

Tamiya-French R35-part.1-unbox

 Plānoju, ka pēc Italeri modeļa taisīšu šo mazo Tamiya modelīti - French light tank R35. Modelis izdots 2020.gadā, tā kā ir salīdzinoši svaigs un scalemates nerāda nekādas vecākas saknes šim modelim - tāpēc ir cerība, ka viss būs perfekti :)

Par pašu tanku. Tanks tika izstrādāts 1934.gadā un bija plānots to izdot 1935.g., laikam tāpēc iedeva nosaukumu R35. R kā es saprotu nozīmē ražotāju - Renault. Reāli bruņojumā tas nonāca 1936.gadā un tika lietots līdz 1940.gadam. Kopā uzražoja ap 1540 tanku. Kad Vācija okupēja Franciju, tad daudz šos tankus nosūtīja uz tā saucamo otru frontes līniju kā palīdzību Bulgārijai, Itālijai, Rumānijai, Dienvidslāvijai utt. Daļu no tankiem pārbūvēja par artilēriju.

Tanks bija 4,02m garš, 1,87m plats un 2,13m augsts. Masa vispār liekas smieklīga priekš tanka, 10,6 tonnas. Apkalpe sastāvēja no diviem tankistiem. Primārais ierocis bija 37mm lielgabalas, sekundārais kā 7,5mm ložmetējs. Dzinējs bija 82ZS, kas tankam ļāva sasniegt 20km/h ātrumu un ar vienu uzpildi varēja nobraukt 130km.




Instrukcija ir melnbaltais palags, bet priecē, ka tā ir daudz labāk saprotama par teiksim Dragon instrukcijām.






Un forši, ka ir neliels vēsturisks ieskats + viena krāsaina lapa, lai saprastu krāsojumu:





Detaļas no pirmā skata ir kvalitatīvas. Tā kā tanks ir vecmodīgs un maziņš, tad detaļu skaits ir salīdzinoši mazs:





Bet, ja gribēsiet to nokrāsot tā kā tas bija vēsturiski, tad krāsošana būs sarežģīta un paņems daudz laika. Papētiet instrukciju vai bildes, cik un kādās krāsās ir jācenšas mazais korpuss ietērpt.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...