Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 11. septembris

Italeri_Sturmmorser Tiger_38cm

 Viens no nākamajiem projektiem būs Italeri ražotais Sturmmorser Tiger. Modelis pirmo reizi tika izdots 1997.gadā un 2019.gadā tika izdots par jaunu ar jaunām detaļām.

Otrā pasaules kara laikā  Staļingradas kauju laikā radās doma uz Tiger I bāzes uzbūvēt tanku, ar kuru varētu sagraut nocietinājumus. Tanks sanāca 6.28m garš, 3.57m plats un 2.85m augsts. Masa 68 tonnas un to aprīkoja ar 38cm raķešu lielgabalu. Pirmais prototips bija gatavs 1943.g. beigās, bet reāli ražoja no 199.g. līdz 1945.g. Paspēja uzražot 18gabalus. Kā es saprotu, tas ir tādēļ, ka karš jau gāja uz otru pusi un Vācijai vairāk bija jāaizstāvas, nevis jauzbrūk.

Tanks šāva ar 38cm diametra 1.5m garām raķetēm. Tās svēra 376kg, tādēļ bija pat tāds kā krāns jeb vinča to ielādei. Raķetes varēja aizšaut līdz 6km un tās spēja caursist līdz 2.5m biezas sienas. Vēl bruņojumā bija 100mm granātmetējs un 7.62mm ložmetējs (MG34).

Uz priekšu dzina 700ZS Meibaha benzīnnieks, kas ļāva attīstīt 40km/h ātrumu un ar vienu bāku varēja nobraukt 120km.




Instrukcija ir Italeri "standarta" jeb melnbalta grāmata, kur beigās vismaz viena lapiņa ir krāsaina, lai saprastu krāsojumu:






Dekāli un vinila ķēdes:


Detaļas ir ar interesantu struktūru un tā saucamo Zimmerit pārklājumu:



Interesanti, ka gan vanna, gan tornis ir ieliktas iekšā lietnī, nevis kā parasti atsevišķi:



Riteņi un kā redzams, ir arī līmējami ķēžu posmi. Tikai žēl, ka pilnīgi tainsi, bez ieliekumiem starp riteņiem:


Lējumi izskatās diezgan kvalitatīvi. Redzēs, kā sapasēs kopā.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...