Lapas

Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2022. gada 26. augusts

Zvezda-Sherman_M4A3_76mm W-part.2

 Ar šo tanku Jūs iepazīstināju kaut kas 2.5 mēnešus atpakaļ, bet tikai tagad sanāca laika to salīmēt. Tā kā viņš ir diezgan līdzīgs nesen taisītajam Sherman M4A2, tad gari nerakstīšu un bildes arī mazāk, lai nedublējas ar iepriekš publicētām.

Šeit arī būvniecība sākas ar torni, bet tornis pēc uzbūves ir sarežģītākas konfigurācijas:

Tālāk stobrs, ložmetējs un citas nelielas detaļas jāsalīmē uz torņa:




Sataisu tanka aizmuguri un pēc tam jāķeras pie riteņiem:





Tanka virspuse:



Tālāk jāuzliek ķēdes - izmēra dēļ tas ir daudz vienkāršāk, nekā tās bija Borgward modelim:

Tālāk tad kāda stunda darba, lai uzliktu virsū tanka augšējo daļu + instrumenti u.c. detaļas un tanks ir gatavs:



Pagaidām šo tanku arī vēl nekrāsošu. Ir plānā uztaisīt vēl vienu tanku un tad krāsot visus 3 reizē. Vēlāk publicēšu visus nokrāsotos tankus. Par pašu modeli - nezinu, vai es pats salauzu tanka antenu, kad bildēju kastes saturu, vai tā jau bija tāda, bet fakts ir tāds, ka antenai daļa noluzta. Otra lieta, ko fiksēju montējot ir, ka viena detaļa, kas veido virsējo korpusa daļu, bija saliekta, deformēta. Lai to pielīmētu, dabūju pa posmam līmēt klāt un censties iztaisnot. Bet, tas līdz galam perfekti neizdevās, jo virs atkal labi nesaderēja ar apakšējo vannu. Dabūju nedaudz šķirbas piešpaktelēt. Līdz ar to,akd jau diviem Zvezda šērmaniem man neizdodas perfekti salikt kopā, gribas teikt, ka kaut kas nav pareizi tanka konstrukcijā - varbūt vajadzēja mazāk pa detaļ\am to dalīt, bet uztaisīt sarežģītākas formas detaļas vienā gabalā? Vai nu arī man ir galīgi līkas rokas :)








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...