Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2022. gada 28. augusts

TAKOM_T29_part.1-Unbox

Šis būs mans pirmais Takom ražotais modelis, kuru mēģināšu salīmēt. Pati kompānija ir no Ķīnas, ražo modeļus arī priekš citām kompānijām (esmu lasījis ka piemēram Das Werk, RFM, Border model izmanto šīs kompānijas rūpnīcas savu modeļu ražošanai). Viņi sevi pasniedz kā ļoti progresīvu kompāniju, tad jau redzēsim kā būs :)

Šis konkrētais T29 modelis ir izdots 2021.gadā, kaut gan modeļa pirmsākumi ir meklējami 2017.gadā (2021.gadā ir pieliktas klāt jaunas detaļas, kaut kas pārstrādāts).

Man pašam T29 tanks uzreiz asociējas ar smagajiem tankiem no World of Tanks spēles. Smagie tanki man principā vislabāk patīk un vislabāk tieši no ASV tankiem T29 un T32. T29 tanka projekts tika uzsākts 1944.gadā, kā atbilde vāciešiem, kad viņi kaujas laukā parādīja smagos Tiger II tankus. Diemžēl viņu nepaspēja uzražot un izmēģināt WW2 kaujas laukos.

Inženieri par pamatu paņēma T26 tanku, kuru pagarināja un pamatīgāk nobruņoja. Garums ar stobru sasniedza 11.57m, platums 3.8m un augstums 3.2m, masa iespaidīga - 64.2 tonnas. Bruņu biezums sasniedza 279mm (uz ieroča maskas pat 305mm), tādēļ arī tāda masa beigās. Lielgabals bija 105mm un papildus bija iespēja aprīkot ar diviem ložmetējiem (varēja būt dažādas versijas, piemēram, 2gab x 12.7mm vai 1gab 12.7mm un 1gab 7.6mm). Dzinējs bija 750ZS, degvielas tvertnes 1140litri, kas tankam ļāva nobraukt ap 160km - tas ir patēriņš virs 700 litriem uz 100km, šausmas :) Ātrums bija līdz 35km/h.

Otrā pasaules kara laikā tika plānots, ka vajadzēs saražot ap 1200gab šo tanku, bet beidzoties karam bija uzražots tikai viens ekmsemplārs. Kopā ar dažādiem testa modeļiem, tika uzražoti 8 gab T29 tanki un programma tika pārtraukta.




Instrukcija ir savādāka, nekā citiem ražotājiem:

















Trose un uzlīmes (dekāli):


Ķēdes būs no fragmentiem jāsalīmē:


Riteņi pa smuko nostrādāti:


Un pārējās detaļas. Kā redzams, korpuss un tornis ar smuku tekstūru:









Dažas caurspīdīgas detaļas:

Man vēl ir jāpabeidz KV-2 tanks, jānokrāso divi Šērmani un tad taisīšu vai nu šo tanku vai arī varbūt Dragon MLRS. Redzēs, kāds būs noskaņojums un kuru pirmo sākšu :)








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...