Lapas

Meklēt šajā emuārā

pirmdiena, 2022. gada 15. augusts

Das Werk-Borgward_Wanze

 Das Werk nav īpaši veca kompānija - reāli dibināta tikai 2017.gadā, kaut gan saknes jau ir meklējamas mātes kompānijā MBK, kas ar modeļu tirdzniecību nodarbojas jau kopš 2001.g. Das Werk ir vairāki interesanti modeļi, bet šis būs pirmais, kuru pamēģināšu. Viņi taisa modeļus sadarbībā ar citiem ražotājiem - ir kaut kādi modeļi, kuri tikai tiek pārpakoti, tad ir modeļi, kuri tiek uzlaboti ar jaunām detaļām utt un ir modeļi, kurus pilnīgi no nulles izstrādā. Šis modelis Wanze izskatās, ka ir no nulles, jo scalemates nekādas dziļākas saknes neuzrāda - izdots 2019.g. Izgatavots Amusing hobby rūpnīcā, Japānā.

Par pašu modeli - tad tie tika ražoti jau pašās kara beigās 1945.gadā, kad jau sabiedrotie tuvojās Berlīnei. Šie bija tā saucamie demolēšanas tanki jeb vēl es viņus sauktu par kamikadzēm :) Lai nezaudētu citu tehniku, tad šādus tankus palaida pa mīnu laukiem. Vai arī, ja vajadzēja iznīcināt kādus nocietinājumus, tad šos tankus piepildīja ar spridzekļiem un palaida pret nocietinājumiem. Pirmās versijas bija Goliāts un Springers (tie jau bija arī agrākos kara gados), kuriem nebija iespējas neko izšaut, tikai pašiem uzsprāgt. Savukārt šis modelis Borgward IV jeb Wanze bija bruņots ar raķetēm, ar kurām iznīcināt pretinieku tankus. Pie tam, tanki it kā bija attālināmi vadāmi? Hmm, interesanti, kā tas darbojās tajos laikos. Baigi maz informācija internetā, bet saprotu, ka tālvadība notika pa radio un citiem pa vadiem.

Iepriekšējie modeļi bija uz mazākām šasijām, piemēram PZ I, bet Wanze taisīja uz PZ IV šasijas. Vēlāk bija versijas arī uz STUG un Tiger IE bāzēm. Kopā esot saražoti šādi 56 modeļi, kuri bija aprīkot ar sešām RPzB 54/1 prettanku raķetēm.

Kā jau teicu, info internetā ir ļoti maz, bet vismaz, ko man Wiki uzrāda, tad modelis bija 3.35m garš, 1.8 plats un un 1.25m augsts. Nezinu, vai tas ir tieši šis Wanze, varbūt, ka izmēri ir doti citam vecākam modelim. Bet pats modelītis tiešām izskatās sīks, salīdzinot ar citiem 1:35 mēroga modeļiem.


Instrukcija uztaisīta uz tāda kā speciāli vecināta, kaujas apstākļos nosmērēta papīra (izskatās daudz reiz labāk par prastajām Zvezda vai Dragon instrukcijām). Par to, cik viegli pēc tās varēs saprast un cisu salikt, es varēšu pateikt vēlāk:






Detaļas nav daudz, bet ļoti maziņas:





Uzlīmes:

Tā viss izskatās kvalitatīvi, redzēs, kā liksies kopā. Dēls jau šito ieraudzīja un uzreiz man paziņoja, ka viņam šito ļoti vajag, jo vēl neesot neviens raķešu šāvējs (kaut kur TV ir redzējis kā tagad Ukrainā Gradi vai Himars šauj). Dabūšu vēl bez rindas taisīt :)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...