Lapas

Meklēt šajā emuārā

piektdiena, 2021. gada 19. novembris

Tamiya-British light utility car 10HP-part.2

 Kā jau man likās, tad šis būs salīdzinoši vienkāršs un ātrs projekts, jo detaļu nav daudz. Salīmēt, neskaitot krāsošanu var aptuveni kādās 2h. Ar krāsošanu un daudz pauzēm, es to paveicu pusotrā dienā.

Būvniecība sākas ar dzinēja montāžu un piestiprināšanu rāmī (agrāk visas mašīnas bija balstītas uz rāmjiem, nevis nesošām virsbūvēm):


Tālāk būvējam šasiju ar asīm:


Beņķi nav nokrāsoti, bet ir ielikti vietā:

Kravas kaste uzstādīta:

Pieliekam priekšējās arkas un nu jau praktiski kā auto :)

Nokrāsoju un pieliku riteņus (diemžēl pa ātru nokrāsoju, jo pēc tam krāsojot pārējo mašīnu, diemžēl tos nedaudz nosmērēju un dabūju vēlreiz pārkrāsot):

Pieliekam motortelpu ar pārējo virsbūvi (salonu)

Nolēmu nokrāsot vienkārši zaļā aizsargrāsā, bez īpašiem "vezeringiem" jeb vecināšanu, jo nekādu diorāmu netaisīšu, bet došu bērnam vizināt kareivjus. Uzlīmes saliku atbilstoši tam kā bija Lielbritānijas (Veseksas) 55. bataljonam, kad izcēlās 1944.gadā Normandijā + tradicionāli uzlīmēju Tamiya uzrakstu un zīmi:




Tātad secinājumi: Auto ir salīdzinoši vienkāršs. Ja nebūtu dažas ļoti smalkas detaļas, piekarē un, piemēram pagrieziena lukturi (ap 1mm lieli), kurus ar pinceti pat grūti paņemt un pielīmēt, tad varētu teikt, ka šo komplektu var ieteikt teiksim 10gadīgiem bērniem.

Detalizācija ok, bet man vienīgi nepatika, ka riteņi negriežas un turas uz diezgan smalkām asīm, kas varētu drīz draudēt ar to, ka dēls tos nolauzīs :) Interesanti, ka piespiežot priekšu vai aizmuguri, ir sajūta, ka auto ir strādājoša piekare jeb atsperes (kaut gan tā nav). Auto vienkārši amortizējas uz smalkajām plastmasas detaļām un vismaz pagaidām tās labi atgriežas sākuma stāvoklī.

Vēl pluss, ka auto var lietot ar slēgtu kravas kasti un var arī ar vaļēju (es to nepielīmēju).








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...