Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2021. gada 7. novembris

MiniArt-U.S.Army G7107-part.2

 Vairākas dienas ir pavadītas pie Miniart smagā autiņa būvniecības. Kā jau prognozēju, nebūs vienkāršs un ātrs projekts. Lai runā bildes!

Sākam ar nesošā rāmja salikšanu:

Degvielas tvertne:


Ļoti smalkas detaļas - ar šiem it kā paredzēts izcelt kā ass ir piestiprināta pie lokšņu atsperēm:


No metāla bija jāizloka turētājs akumulatoram:


Uzstādām akumulatoru un kardānus:


Tālāk vairākos soļos top dzinējs un to ievietoju uz šasijas:



Turpinām ar kabīni, motortelpu un radiatoru:

Izplūdes sistēma. It kā tikai kādas 5 detaļas, bet tā kā papildus jātaisa detaļas no metāla + jāgaida, kad no sākuma daži līmējumi sakalst un tikai tad var turpināt tālāk, tad tas paņem daudz laika.


Katras durvis sastāv no 6 detaļām, neskaitot spoguli. Interesanti, ka logus varēja taisīt gan aizvērtā, gan atvērtā veidā:

Daļa no kabīnes salikta. Diemžēl, kā redzams bildē, viena detaļa vai nu man pašam kastē salūza, vai varbūt tāda jau atceļoja līdz manīm :(

Salons ar beņķi un vairākiem kloķiem:

Priekšējā daļa (pagaidām vēl bez paneļa un stūres, bet jau ar pedāļiem):

Kabīne gandrīz gatava un uzlikta uz rāmja:

Kabīnes risinājums man īsti nepatika. Kādēļ? Tādēļ, ka katra puse taisās no vairākām detaļām un nav viss pēc kārtas. Tas ir, teiksim aizmugurējā daļa saliekas no 3 daļām (jālīmē divos slānos) + beņķis tur ietekmē tās uzbūves leņķi un arī priekšējā puse liekas kopā no vairākām daļām un divos slāņos... beigās, kad pēc instrukcijas nonāk līdz mirklim, kad tā ir jāsaliek kopā, tad izrādās, ka kaut kur kādā posmā ir nedaudz savādākā leņķī detaļas salīmētas... Citādi es nevaru izskaidrot, kādēļ man veidojas tāda šķirba durvju augšpusē, ko tagad vienkārši novērst vairs nevar. Bet nu pieņemsim, ka kara laikā tāda neprecizitēte un šķirbas arī varēja būt :)

Labāk būtu bijis, ka kabīnei būtu biezākas plastmasas un 1 vai 2 detaļas, nevis tik daudz. Tad tas kopā izskatītos daudz labāk. Bet, kad nokrāsos, tad rezultāts noteikti uzlabosies, nevis kā ir tagad - pelēka plastmasa ar pirkstu nospiedumiem un līmes traipiem.













Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...