Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2021. gada 20. novembris

Revell-Panzerhaubitze 2000-part.1-unbox

 Dēla armijas bruņojumā jau ir vairāki tanki, 2 lidmašīnas, 2 auto. Kas vēl pietrūkst? Jā, nav artilērijas. Tad nu nākamais projekts man būs Revell uzražotais Panzerhaubitze 2000.

Īsumā par pašu tehniku - lai aizstātu vecākus pašgājējlielgabalus, 1996.gadā tika uzražoti pirmie Panzerhaubitze 2000 pašgājēja artilērijas modeļi. Ražotājs Vācija, bet izmanto vairākās armijās līdz pat mūsdienām: Vācijā, Horvātijā, Grieķijā, Ungārijā, Lietuvā, Itālijā, Nīderlandē utt.

Lielgabala kalibrs ir 155mm, varot izšaut līdz 12 lādiņiem/minūtē un trāpīt līdz pat 40km attālumā.

Tehnikas svars gandrīz 56 tonnas un ekipāža ir 5 cilvēki (komandieris, vadītājs, tēmētājs un 2 lādētāji).


Sākotnēji Revell šo modeli izdeva 1999.gadā (par ko liecina uzraksti "vannā" jeb apakšējā korpusa daļā), bet veicot kaut kādus uzlabojumus pārizdeva šo komplektu 2019.g. Tāds arī ir manā rīcībā. Kas mani uzreiz pārsteidza, ir kastes lielums - tā ir ļoti liela un man nav saprotams, kādēļ tā tika tik liela izveidota. Detaļas aizņem aptuveni tikai pusi no kastes, tā kā to varēja taisīt 2x mazāku. Komplektā ir 316 detaļas un plānotais izmērs ap 33cm. Hmm, laikam būs šobrīd lielākais modelis, jo tanki līdz šim bija 20-25cm gari. Ai nē, ja mērām Iron Maiden lidmašīnas spārnu platumu, tad tur ir 34cm, bet tas tomēr nav salīdzināms :)

Instrukcija kā jau Revell ir pierasta, ir krāsaina - sākumā parādīts, kādas krāsas vajag (kādās proporcijās miksēt), tad detaļas, pēc tam kā montēt un beigās krāsojumi + uzlīmes:









Komplektā nāk gumijas ķēdes. Pēc pirmā acu uzmetiena, nav tik kvalitatīvas kā Tamiya. Jo sliktāka detalizācija + būs jāgriež nost daži liešanas atlikumi. Un vēl diezgan daudz tie stūmēji (apaļie nospiedumi uz detaļām), kas būs jāskatās vai nebūs redzami...

Korpuss izskatās kvalitatīvi nostrādāts ar daudz pumpām jeb kniedēm :)



Ja jau komplektā ir gumijas ķēdes un vēl gumijas ielikņi riteņiem, tad sagaidāms, ka ķēdes darbosies:

Riteņi, piekares detaļas un vēl šis un tas:


Nu un pārējās detaļas. Žēl, ka stobrs ir no divām daļām, nevis viens vesels:



Tad nu jāsagaida, kad būs iedvesma un jāķeras klāt būvniecībai!








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

DIY-Book-Nook-2

 Sieva vēl vienu Book Nook kit komplektiņu sataisīja. Detaļas: Nu un bildes pa soļiem līdz gatavam (beigās bildes bez pēdējās sienas, lai va...