Lapas

Meklēt šajā emuārā

sestdiena, 2023. gada 18. novembris

Technology-Porsche_911

 Sen atpakaļ biju no Aļika nopircis Bugatti Lego Technic analogu. Toreiz nebiju visai apmierināts, jo detaļas bija ne visai kvalitatīvas un kārba ķērās, riteņi līdz ar to slikti griezās utt. Bet mans puika ar šīm detaļām spēlējas, taisa mājas, kosmosa kuģus, ieročus utt un gribēja, lai vēl vairāk tādu detaļu būtu. Oriģinālos Lego tikai detaļu dēļ pirkt man necēlās roka. Tas būtu: šāds viens auto ar 1580 detaļām maksātu ap 160 EUR. Ja būtu fanāts un šos auto krātu kā modeļus, tad vēl tā, kādu varētu ik pa laikam paņemt un uzdāvināt. Bet par šādu naudu būvēt kaut ko citu un varbūt ar laiku daļa detaļas noklīdīs... nē, pārāk dārgi.

Tad nu meklējot internetā, atradu, ka ir šādi analogi komplekti par aptuveni 4-5 reizes mazāku cenu (cenas viņiem baigi lēkā, jāuzķer pareizais mirklis, pie tam, melnā piektdiena ne vienmēr būs lētākais brīdis :)). Es paķēru vairākus šādus komplektus 1:10 un atradu, ka ir arī vēl lētāki un mazāki modeļi mērogā 1:14 - paņēmu arī dažus šos. Tad nu pirmais, ko uztaisījām ir Porsche 911.

Ķīniešiem šis Porsche modelis saucas Technology. Interesanti, ka tas nāk no Vācijas noliktavām, ļoti operatīvi piegādāja.


Kaste nedaudz samīcīta atnāca, bet detaļas veselas. Instrukcija arī grāmatas tipa, bet ķīnieši to ir pamatīgi saspieduši - optimizējuši. Es sākumā mēģināju pēc tās taisīt, bet pēc tam ielādēju planšetē oriģinālo instrukciju un konstatēju, ka gandrīz visi soļi ir identiski Lego - tātad tiešām šis ir nospiests no Lego.


Uzlīmes:


Kastē sapakots vienā maisā un tālāk šādos maisos. Nezinu kā konkrēti šim Lego komplektam, bet parasti Lego ir ļoti labi viss organizēts. Teiksim instrukcijā teikts, ka jāņem pirmais un otrais maisiņš un tad nu detaļas turpmākajos soļos tikai no šiem maisiem. Ķīniešiem šāda loģika nav un ir baigi pa visiem maisiem detaļas jāmeklē. Bet, ja gribi lētāku cenu, tad tas ir jāpiecieš :)


Sākam ar diferenciāli un pēc tam interesanti, ka ķīniešiem pat amortizators ir pašam jāsaliek :)




Dzinējs:



 Stūres mehānisms no kardāniem. Tie arī bija pašam jāsaliek (Lego dod jau gatavus).









Tāds izskatās pabeigts:



Salikām pa trīs vakariem pie TV. Modelis sanāca ļoti liels un labi, ka dēls tos negrib kolekcionēt - nebūtu, kur likt :) Dažas detaļas bija ar nelieliem defektiem, bet tā kā bija ar rezervi, tad tas problēmas nesagādāja. Varbūt, ka salīdzinot ar oriģinālu, detaļas visas nav tik perfektas, bet, cena ir daudzreiz labāka. Ja cena atšķirtos teiksim divas reizes, tad es noteikti ņemtu oriģinālus, bet pie šādas starpības es izvēlos analogus. Tas tāpat kā detaļas auto, ne visas ir jāņem ar oriģinālām bļembām un pamatīgi jāpārmaksā - ir arī labi analogi (protams, varbūt ka kaut kas no elektronikas ir jāņem tikai oriģināls, ja negrib kādas problēmas). Vēl man dažas uzlīmes likās par lielu, par garu... nezinu, vai ķīniešiem kaut kas misējies, vai arī tā ir oriģinālam.

Redzēs, cik dienas šis auto nostāvēs neizjaukts :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...