Lapas

Meklēt šajā emuārā

svētdiena, 2023. gada 5. novembris

Click&Grow_unbox

 Tā kā sievai patīk kaut kādus zaļumus, puķes utt audzēt + diezgan daudz salātus utt lietojam ikdienā, tad nolēmu viņu iepriecināt un iegādājos šo tā saucamo istabas dārzu - Click &Grow - The Smart garden 9. domāju, ka arī bērnam būs interesanti vērot kā kaut kas aug.

Kaste atnāca skaisti noformēta, kompakti sapakota:



Līdzi nāca 9 stādi: 3 mini tomāti, 3 salāti, 3 baziliki. Pati ierīce ir šāda, viegli saliekama:

Es vēl šādus tādus stādus paņēmu (5gab nāca par puscenu kā mistery box un vēl 3 es atsevišķi nopirku): lapu redīsi, Mibuna - nezinu kā tas ir latviski, kaut kādi japāņu zaļumi, Ozollapu salāti, Piparmētru tēja, pētersīļi, timiāns, purpura čillī un sarkanā pansija (puķes).

Uzriktēt un tā teikt iestādīt visu ir vienkārši - to pat es paveicu :) Pielej konteineru ar ūdeni, saliek mazajos konteineros augu podiņus (speciāla zeme ar vajadzīgām barības vielām un sēklām). sākumā, kamēr izdīgst virsū vēl uzliek caurspīdīgus kupolus, kas strādā kā siltumnīca.


Ir iespēja uzlikt telefonā programmu, kurā var salikt sev esošos vairākus dārzus un katrā fiksēt kas Tev ir iestādīts. Manā gadījumā:

Uz katru uzklikšķinot var redzēt aprakstu par katru augu + skaitās dienas un vari redzēt cik veci augi ir. Vairāk nekas no smart tur nav :) Manā izpratnē Smart ir, ja tur kaut kas vairāk ar viedām tehnoloģijām, bet igauņi laikam vienkārši domā, ka šī ir smart audzēšana - tā ir ekoloģiskāka, ātrāka ar mazāku ūdens patēriņu un Tev uz vietas ir pieejami svaigi zaļumi vai vienkārši skaisti ziedi. Jā, tā arī var teikt ka ir Smart.

Ja paņem nevis parasto 9vietīgo audzētavu bet ņemtu Pro versiju, tad tur vēl papildus var ielikt apgaismojumam ieslēgšanās un izslēgšanās laikus. Parastajam tas strādā cikliski - teiksim 7os no rīta ieslēdz un pēc 16 stundām 23jos tas izslēgsies un pēc tam pēc 8 stundām pats atkal ieslēgsies. Lai tādēļ piemaksātu 40-50 EUR, man tas nelikās tā vērts. tik pat labi, varu pieslēgt pie smart rozetes un telefonā to pašu saregulēt.

Tātad, audzējam jau 3 dienas un šodien pirmie bazilika asni parādās - urrā :)


Ko es pagaidām varu teikt? Mums iekārta ir novietota virtuvē un gaisma no diodēm ir diezgan spoža - nedaudz izgaismo pat koridoru. Virtuvē ieiet un kaut ko izdarīt tagad var iet pat tumsā un neslēgt gaismu. Tā kā, ja ieliksiet sev kaut kur dzīvojamā istabā vai nezinu, guļamistabā, tad tas var traucēt.

Pirms šo iegādājos, es papētīju arī citas sistēmas, tā saucamās hidroponics sistēmas, kur audzēšana notiek ūdenī. tā iekārtas ir līdzīgas click&grow sistēmai, bet ir atšķirības. Click&Grow sistēmai ir noslēgti podiņi un ūdenī saknes neiet. Protams, var paņemt arī atvērtos podus ar spraugām un tad arī saknes ies ūdenī. Citām sistēmām līdz ar to ir papildus mēslojumi pie ūdens jālej un tur papildus darbojas sūkņi - man to negribējās, lai nav papildus trokšņi. Otra lieta, ka pēc audzēšanas cikla ir pamatīga tvertnes tīrīšana jāveic (Click&Grow arī ir jāizmazgā (lasīju, ka iesaka 1-2gadā), bet to nevar salīdzināt ar to, kā jāmazgā, kad Tev tur ir saknes un mēslojums).Click&Grow saka, ka var likt ar šiem atvētajiem podiņiem un pat mēslojumu nevajag. Varbūt vienīgi, ja baigi ilgi kaut ko audzē, tad kaut kas ir jāpielej.

Vēl esam domājuši, ka varbūt nākotnē paeksperimentēsim ar parastu zemi un citām sēklām, jo tomēr tie oriģinālie augu podiņi ir padārgi (kaut gan salīdzinot ar citām sistēmām, izmaksas ir līdzīgas). Skatījos arī  Amazon un aliexpress, tur var atrast lētākas iekārtas par šo, bet katrs stādīšanas komplekts būs vismaz tik pat dārgs vai pat dārgāks. Un nav pārliecība par garantijām. Redzēsim, kas tagad sanāks un par nākotnes eksperimentiem gan kaut ko uzrakstīšu.







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...