Lapas

Meklēt šajā emuārā

trešdiena, 2023. gada 1. novembris

K.Hiekapelto-Kolibri

 Somu rakstnieces Kati Hiekapelto romāns "Kolibri":

Romāns sarakstīts 2013.g. un latviski izdots 2018.g. Tas ir par izmeklētājiem, kuri izmeklē vairākas diezgan līdzīgas slepkavības. No sākuma tiek nogalināta viena skrējēja. Tad vēl viens vīrietis, kurš brīvajā laikā nodarbojas ar skriešanu. Un tad vēl viens skolotājs, kurš arī bija devies skriet. Izmeklētāji ir diezgan savdabīga komanda novākta (rakstnieces acīm). Galvenajā lomā ir no bijušās dienvidslāvijas emigrējusi ungāriete, kura no mazotnes jau dzīvo Somijā. Tad ir viens vīrietis, kuram ir problēmas ar alkoholu un kurš neieredz emigrantus (līdz ar to saprotat, ka būs kašķi komandā?). Nu un pārējie daudz maz normāli jeb cilvēki parastie, kuriem tomēr katram ir savi tarakāni. Papildus šīm slepkavībām, vēl ir zvans no vienas jaunas meitenes (no emigrantu ģimenes), kura sūdzas, ka viņu draud nogalināt, bet beigās to visu atsauc.

Man šķiet, ka rakstniece nedaudz pārķēra ar šīm vairākām lietām un dažādiem pretējiem raksturiem, katra varoņa dažādām problēmām. Jo man bija tāds kā neliels sajukums, brīžam nevarēja saprast, par ko ir stāsts, kādēļ vajag tik sarežģīti to aprakstīts? Vai tiešām vienam cilvēkam ir tik daudz problēmu? Ja mērķis bija, lai gandrīz līdz beigām nevar izskaitļot vainīgo, tad tas arī izdevās. Bet, tā bija diezgan sarežģīti un drūmi.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

ROKR_Submachine_Gun

 Dēls jau sen prasīja šo ieroci, bet bija bail no ķīnas sūtīt + nav nemaz tik lēts. Tomēr vienreiz Liepājā veikalā ieraudzīju šo komplektu u...